Кадър: БНТМинистърът на вътрешните работи Младен Маринов разкри в Още

...
Кадър: БНТМинистърът на вътрешните работи Младен Маринов разкри в Още
Коментари Харесай

Министър Маринов: Ало-измамници са взели на 2 млн.лв. от българи, но ние ги ударихме на най-високо ниво

Кадър: Българска национална телевизия

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов разкри в „ Още от деня ” по Българска национална телевизия по какъв начин се борят с Ало-измамниците. Той разгласи, че те са измъкнали повече от 2 млн.лв. от българи, само че е уверен, че ще разбият изцяло тази проведена незаконна група.

Ето какво сподели министър Маринов:

„ Създадохме звена, които целеустремено работят по тази линия, тъй като се касае за незаконна активност в необятна мрежа. Самите набирания на телефонен номер се правят от друга страна, в тази ситуация Румъния, с предплатени карти, поради разликата в законодателството.

Стигнахме до извода, че в случай че работим на районен принцип, няма да имаме успеваемост. Направихме разбор със Специализирана прокуратура и взехме решение да ги работим като проведени незаконни групи, каквито в действителност са те. Направихме добра съгласуваност с румънските управляващи, чакаме тези пет лица, които са арестувани там сега на набиране на осъществяване на тази незаконна активност, да ни бъдат предадени за правосъдно разследване.

Благодаря и на БТК. Те започнаха дейности, които макар че им носят някакви стопански загуби, донесоха триумф – когато от една непозната карта се навъртат номера - 7, 8, 9, те приключват активността на тази карта.

Предотвратили сме огромен % от Ало-измамите, по тази причина този метод на работа би трябвало да обхване и другите оператори, в случай че желаеме да се преборим дефинитивно с тази незаконна група. Другите оператори ни спомагат, само че БТК бяха тези, които приложиха този прийом първи.

Ударихме най-високите равнища на тази проведена незаконна група. Ало-измамници са взели 2 милиона лв., може и да са повече, от българи, само че аз съм уверен, че ще се оправим с тях. Интересно е, че една стара жена към този момент две години живее в подвеждане, че оказва помощ на полицията. Толкова са изкусни... ”

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: