Кадър: БНТГенерал Касем Сюлеймани беше човекът, който олицетворяваше силата на

...
Кадър: БНТГенерал Касем Сюлеймани беше човекът, който олицетворяваше силата на
Коментари Харесай

Владимир Чуков: Ген. Сюлеймани олицетворяваше силата на Иран. Той беше символ за военните

Кадър: Българска национална телевизия

Генерал Касем Сюлеймани беше индивидът, който въплъщаваше силата на Иран. Той беше индивидът, който беше знак за военните. Имаше основан ореол от медиите. Това разяснява арабистът Владимир Чуков в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия.

„ След информацията за гибелта му всички помислиха, че има доста основателна причина за убийството му “, добави той.

По думите на  Чуков с този си ход американците са направили една   ротация, след опита за окупация на американското посолство в иракската столица Багдад. „ Това подсказва, че Доналд Тръмп е приел това предизвикателство като персонална подигравка, която целеше да попречи на преизбирането му. Американските дипломати бяха заложници в посолството точно на Нова година. Представете си каква рецесия би последвала “, съобщи арабистът.

„ Последният огромен удар на американците бе против японския военачалник, провел офанзивата против " Пърл Харбър ". Убийството на Сюлеймани е втори " Пърл Харбър " за американците “, смята  Владимир Чуков .

Според него обстановката е взривоопасна, само че тя би трябвало да бъде овладяна. „ Тръмп е единственият американски президент, който си разреши да реалокира посолството на Съединени американски щати в Ерусалим. Той е конструкторът на войната в Сирия. Няма по какъв начин да няма ответен удар. Иранците са доста търпеливи и могат да ударят след месеци. Няма да има помирение, ще има толерантност “, предвижда той.

„ При война тотално губещи са всички. Вижда се, че и двете страни се готвят. Така че удар ще последва, само че не е ясно по кое време и по какъв метод. Според мен по-ясен отговор ще има през ноември месец, когато са изборите в Съединени американски щати. След изборите нормално президентът смекчава позициите си. Американският президент може да бъде надвит по две линии - стопанска система и позиции “, изясни специалистът по близкоизточните въпроси.

Чуков предвижда още, че доста скоро ще настъпи един вцепеняващ мразовит мир сред Европа и Близкия изток.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР