Кадър: БНТДоц. Андрей Чорбанов говори за ковид в ефира. Той

...
Кадър: БНТДоц. Андрей Чорбанов говори за ковид в ефира. Той
Коментари Харесай

Доц. Чорбанов: Децата и младите трябва максимално бързо да преминат през COVID-19. Няма как да бъдем предпазени

Кадър: Българска национална телевизия

Доц. Андрей Чорбанов приказва за коронавирус в ефира. Той разяснява за какво броят на обявните официално за инфектирани с вирус е по-голям от действителния и по какъв начин се отразява заболяването на по-младите.

В най-добрия случай знаем какъв брой е броят инфектирани хора - те са по-малко от оповестените, тъй като има повтарящи се проби от едни и същи хора. Това съобщи пред Българска национална телевизия доцент Андрей Чорбанов, директор на департамент „ Имунология " в Института по микробиология на БАН и началник на Експерименталната лаборатория. 

" В България има неравномерно тестване. В Беларус и Швеция ограниченията са единствено целесъобразни, само че там резултатите не са по-зле от другите страни с по-строги ограничения ", сподели още той, написа Novini.bg. 

" Кризата не се ръководи добре. Лятото беше времето за подготовка ", коментира доц. Чорбанов.  

" Много се спори по тематиката дали децата са вирусоносители или доста бързо минават през болестта. Децата и младите би трябвало оптимално бързо да преминат през COVID-19. Няма по какъв начин да бъдем защитени ", добави специалистът от Българска академия на науките.

0.1-0.2% е смъртността от ковид у нас. Проблемът не е COVID-19, а ние като посърнал народ. Трябва да се ускори профилактиката на хората, разкри имунологът. 

" Много се бърза с имунизациите. Не би трябвало имунизациите против ковид да са наложителни ", коментира директорът на департамент „ Имунология ". 

Ваксината е доста нужна за рисковите групи на обществото, би трябвало да предпазим хронично болните, завърши  доцент Андрей Чорбанов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР