Кадър БНТ Новият регламент за защита на личните данни е

...
Кадър БНТ Новият регламент за защита на личните данни е
Коментари Харесай

Емил Радев: Новият регламент за личните данни противоречи на нашето законодателство


Кадър Българска национална телевизия

Новият правилник за отбрана на персоналните данни е в несъгласие с нашето законодателство, защтото не са подготвени измененията, които да го съгласуват с новите условия - това сподели в "Денят стартира " по Българска национална телевизия евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев.

„ Европа покрива най-високите стандарти за отбрана на персоналните данни. Въпреки, че регламентът беше признат през 2016 година, нямаше задоволително разяснителни акции, и на равнище Европейски Съюз. Тепърва започва дебатът какво планува регламента. Тепърва започват и законовите промени, които трябваше да са факт, които да разяснят новите условия. Стигна се до там, че нашия закон си опонира с регламента. Трябва да се направи доста необятна акция. Тепърва стартират законовите промени. Добре е, че има облекчения за дребните компании. Само компании с над 250 души би трябвало да назначават човек, който да дава отговор за персоналните данни “, съобщи Емил Радев.

Евродепутатът разяснява и чуването на Марк Зукърбърг в Екологичен потенциал.

„ Много въпроси след случая с "Кеймбридж Аналитика " нямаха отговор. Много от въпросите, които се зададоха не получиха отговор - да вземем за пример коя европейската компания, която може да го конкурира. Не са отговорни Facebook, само че като монополист може да постанова разпоредбите на играта. Много се веселя, че влезе в действие Регламента за отбрана на персонални данни. Вече можем да бъдем забравени. Facebook в този момент стартира да създава логаритъм, който да обезпечи това. Ние ще имаме право да се откажем от дадени единодушия “, сподели Радев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР