Кадър БНТ, архивПроф. Рачев направи прогноза за летния сезон, която

...
Кадър БНТ, архивПроф. Рачев направи прогноза за летния сезон, която
Коментари Харесай

Проф. Рачев: През юни ще има валежи и гръмотевици, но юли и август ще са отлични за море

Кадър Българска национална телевизия, списък

Проф. Рачев направи прогноза за летния сезон, която би зарадвала тези, които възнамеряват релакс на море. Кога ще е идеалното време за морска почивка? След месеците на пандемия и изолираност този най-дългоочакван отговор даде топ климатологът проф. Георги Рачев.

 

Чака ни дълго и хубаво лято. През юни ще има превалявания и гръмотевици, само че юли и август ще са отлични за море, сподели проф. Рачев за БТВ.

Чака ни море. Смешно е да се съпоставя нашето с гръцкото и турското. Нашето е неповторимо, тяхното също, сподели професорът. Прогнозата му бе: обикновено лято с повече превалявания в западната част на България.

Нашият туристически сезон е по-силен след 24 май. Малко са задграничните туристи, а българите са напълнили хотелите в страната, само че не по морето. Вече се следят първите плажуващи по южното Черноморие.

Вчера още веднъж имаше над 30 градуса в Южна Гърция, а в неделя в Крит са измерени температури от 37-38 градуса. Горещо е и по Егейското крайбрежие на Турция, сподели проф. Георги Рачев.

" Този транспорт, който донесе и пясък от Сахара се измества на изток и през днешния ден и на следващия ден ще ни чака по-хладно време. Утре ще имаме много по-смутно време, само че това не значи, че ще се отвори небето, само че ще има валежи ", предвижда още специалистът.

" След това стартира едно гладко повишение на температурите до 13-14 май. Не, че няма да вали, само че ще е на обособени места и едва. Очертава се безвалежно време. Чак към 15-16 май се чака едно бурно време с повече превалявания и гръмотевични стихии. Реките са цялостни, тъй като има мощно снеготопене ”, сподели професорът, написа standartnews.com.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР