Кадър: БНТ, архивОт два дни в нашата страна е вече

...
Кадър: БНТ, архивОт два дни в нашата страна е вече
Коментари Харесай

Тодор Кантарджиев: С този темп на ваксинация догодина никой няма да иска да дойде у нас

Кадър: Българска национална телевизия, списък

" От два дни в нашата страна е към този момент законно слагането на спомагателна доза ". Това съобщи проф. Тодор Кантарджиев пред БНР и прогнозира, че поради ниското равнище на имунизация у нас " следващата година никой няма да желае да пристигна в България ".

" В София чакаме през идващите 10 дни разпространяването на ковид да стане дифузно. Все още има запас от кревати в лечебните заведения. При нужда ще се наложат навременни ограничения ", сподели консултантът на Столичната община по имунизиране.

Според него през лятото министерството е трябвало да подходи като в страните от Европа:

" Лятото трябваше да се каже - който желае да върви по заведения, на концерти, на театри, би трябвало да се имунизира. Тогава обаче министерството разчистваше персонални сметки. Прехвърлянето на отговорност няма да докара до нищо положително. Трябва авторитетни хора, на които обществото има вяра, да приказват за имунизациите хубаво, а не да се вършат послания от министерството, които са смайващи ", сподели професорът.

В предаването " Хоризонт за вас " проф. Кантарджиев уточни, че нормално възрастните заразяват децата и по тази причина е значимо, в случай че няма задоволително имунизирани учители, те да носят маски в образователните заведения.

" От два дни в нашата страна е към този момент законно слагането на спомагателна доза ", добави проф. Кантарджиев и предвижда, че поради ниското равнище на имунизация у нас " следващата година никой няма да желае да пристигна в България ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР