Кадър: България Он ЕърЗаместник-председателят на Българския лекарски съюз д-р Николай

...
Кадър: България Он ЕърЗаместник-председателят на Българския лекарски съюз д-р Николай
Коментари Харесай

Д-р Брънзалов: Не сме апелирали никога за 1000 лв. Апелирали сме, че общопрактикуващите лекари са лекари на първа линия

Кадър: България Он Еър

Заместник-председателят на Българския лекарски съюз доктор Николай Брънзалов разгласи в ефир какво мисли за отпуснатите от държавното управление по 1000 лв. на общопрактикуващите лекари.

" Не сме апелирали в никакъв случай за 1000 лева Апелирали сме, че общопрактикуващите лекари са лекари на първа линия. Нашите сътрудници се грижат за Ковид заболели. Досега сме били третирани по различен метод.  Адмирирам това деяние на държавното управление, тъй като моите сътрудници срещат доста компликации, които не се виждат . Един доктор организира дузина телефонни диалози, което е доста затормозяващо. Много скърбя, че това не е разбрано вярно от обществото. Ако някой си мисли, че това е елементарно, не е по този начин ", разяснява в ефира на  " Денят ON AIR "  д-р Николай Брънзалов.

По думите му наредбите на министъра на опазването на здравето са доста неотдавна и към момента няма изясненост по какъв начин тъкмо ще бъдат приложени. Той изрази убеденост, че откакто се обещани тези пари, надали ще има разминаване в реализирането на проектите.

" При този голям пациентопоток със сходни признаци и при претъпкани лечебни заведения, би трябвало да се откри различен вид за деяние. Отдавна сме говорили за пунктове, които да са настрана от лечебните заведения, където да може да се тестват пациентите.  На процедура, в България пациент с позитивен антигенен тест не предстои на карантина ", изясни доктор Брънзалов пред  Bulgaria ON AIR.

Според него в Европа има сериозен отзив на казуса с тестването на пациентите с Ковид-19. Там едвам в този момент започвало да се приказва за антигенни тестванията. Те самите щели да търпят развиване. PCR тестванията били доста неприятни за пациентите, трябвало лекарят да има съответните умения. 

" Относно взимането на PCR проба - лекарят би трябвало да може да го прави, само че не е наложително това да се прави безусловно от него. Не се изисква доста дълго време за образование. Студенти, стажант лекари и други здравни специалисти могат да правят тази активност, тъй като имат задоволително висока здравна просвета ", акцентира той.

Д-р Брънзалов съобщи, че лекарите са изказали своето мнение по отношение на бъдещото развиване на пандемията още през лятото.

" Говорихме, че наесен нещата ще се влошат и ще има втори пик на заболеваемостта. В момента грип няма. Всеки, който киха, кашля и има температура, най-вероятно е с коронавирусна зараза. Много от случаите протичат леко, само че най-важното е хората да бъдат тествани. Всеки ден общопрактикуващите лекари одобряваме пациенти с такива признаци. Това въпреки всичко ни е работата ", изясни медикът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР