Кадър, архивНа Червения площад в Москва днес се проведе генералната

...
Кадър, архивНа Червения площад в Москва днес се проведе генералната
Коментари Харесай

Танкове, гаубици, самолети... Москва готви грандиозен спектакъл

Кадър, списък

На Червения площад в Москва през днешния ден се организира генералната подготовка за Парада на Победата на 9 май, съобщи Българска телеграфна агенция като цитира ТАСС.

В генералната подготовка участваха 13 000 военнослужещи, над 150 единици модерно въоръжение и военна техника.

Предвижда се на парада на 9 май на Червения площад да преминат 33 парадни плана с офицери, сержанти, военни и курсанти от военните образователни заведения, с представители на Руската армия, на Федералната работа за сигурност и на министерството на изключителните обстановки и на военно-патриотичното придвижване Юнармия.

Механизираната колона както и през предходната година ще бъде ръководена от танка Т-34-85.

В състава на колоната ще има многоцелеви бронирани коли " Тигър ", танкове Т-72Б3, бронетранспортьори БТР-82А, бойни пехотни машини БМП-3, самоходни гаубици Мста-С, зенитно-ракетни комплекси Бук-М2, реактивни системи за залпов огън Смерч, зенитни ракетно-оръдейни комплекси Панцир-С, ракетни комплекси Ярс, а също и перспективни мостри на танкове Армата, на бойни машини на пехотата Курганец, на бронетранспортьори Бумеранг и на самоходни гаубици Коалиция-СВ.

Ще преминат и арктически зенитно-ракетни комплекси Тор-М2ДТ, а също и снегоходи ТТМ на товарни платформи.

През площада ще премине и бойната машина в поддръжка на танкове Терминатор.

За първи път на 9 май феновете на парада ще видят роботизираните комплекси за отдалечено разминиране Уран-6 и за огнева поддръжка и разузнаване на местността Уран-9, както и безпилотните летателни апарати Катран и Корсар.

Роботите от " семейство " Уран бяха употребявани в Сирия, където са посочили отлични резултати. В частност Уран-6 бе употребен за разминиране на Палмира, Алепо и Дейр аз Зур, напомня ТАСС.

Заради неприятно време обаче през днешния ден въздушната част от генералната подготовка за парада бе анулирана. Очакваше се в нея да се включат 75-те самолета и вертолета, които ще преминат над Червения площад на 9 май, измежду които и двойка изтребители пето потомство Су-57, два авиационни комплекса Кинжал - самолети МиГ-31К, въоръжени със свръхзвукови ракети, съобщи ТАСС.

Метеоролози обаче предизвестиха, че околните часове се чака гръмотевична стихия и мощен вятър с пориви от 13 до 18 метра в секунда.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР