Kачването в такси вече ни струва двойно. В редица градове

...
Kачването в такси вече ни струва двойно. В редица градове
Коментари Харесай

Качването в такси поскъпна двойно

Kачването в такси към този момент ни коства двойно. В редица градове таксиметровите компании, а в други това ще се случи от 1 май, демонстрира инспекция на вестник " Труд ".

Причината е, че с промени в Наредба 34 за осъществяване на таксиметров транспорт се позволи размерът на първичната такса да бъде от два до три пъти минималната цена за километър пробег. В София две компании към този момент желаят първична такса от 1,95 и 2,40 лева, а една от най-големите компании предизвестява клиентите, че нарастване ще има от 29 март – от 0,70 на 1,54 лева денем и на 1,76 лева през нощта.

В Сливен първичната такса от 0,79 лв. към този момент е увеличена на 1,50 лв. за всички компании, като цената за километър остава 0,79 лв..

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Цените на таксиметровите услуги ще скочат. Броячът на таксит...

Предстои нарастване на цените във Велико Търново, само че то ще е алегорично, разясниха пред " Труд " превозвачи от остарялата столица. Според тях повишаването на началната цена ще е приблизително до 2 лв. при 1-1,30 лв. сега. В Благоевград обявиха, че нарастване ще има от 1 май, когато началната такса ще стане 1,50 лева

Същото плануват и в Шумен. " Длъжни сме да влезем в рамката на закона. Не сме го желали. Не зависят от нас тези неща, само че сме длъжни да го създадем ", разяснява Иво Кулев, зам.-председател на УС на Националния съюз на превозвачите.

Пловдивски таксиджии желаят нарастване от 17 ст. на км и дневната цена да стане 0,82 лева, а нощната – 0,92 лева Ако цените за километър пробег бъдат вдигнати, първичната такса, която в този момент в Пловдив е 1 лева, може да стане най-малко 1,64 лева

Такситата във Варна и Бургас към този момент возят без смяна в цените. От май ще има санкции от 1000 лева и ще ги заплащат водачите, предизвести ръководителят на самостоятелния транспортен профсъюз " Авто 94 " Димчо Иванов.

Според него, с цел да се узаконят новите цени, над 1000 таксита във Варна би трябвало да минат през метрология, което не може да се случи за месец. Бавенето може да докара до такава степен, че при започване на сезона градът да остане съвсем без таксита, предизвести Иванов.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР