Качествено птиче и червено месо, бобови растения, ядки, свежи плодове,

...
Качествено птиче и червено месо, бобови растения, ядки, свежи плодове,
Коментари Харесай

Какво да приготвите с едни от най-здравословните храни

Качествено птиче и алено месо, бобови растения, ядки, свежи плодове, подправки и зеленчуци... Това са единствено част от здравословните храни, които е добре да участват в менюто ни, в случай че желаеме да бъдем в добра форма, да се усещаме енергични.

Обичате ли да си приготвяте смути? А знаете ли кои съставки може да добавите към него, с цел да бъде оптимално потребно и не толкоз калорично? Повече за тях вижте тук, а в идващите редове споделяме няколко хрумвания за това какво да приготвите с едни от най-полезните храни.

Авокадо

Авокадото съдържа едни от най-полезните омега-3 мастни киселини, калий, витамини Е, К, В4. Подходящо е за диетични режими на хранене, тъй като е от тези потребни мазнини, които благоприятстват отслабването. Най-лесният метод да го консумирате е като си приготвите салата с него или апетитен тост.

Овесени ядки

Ако не страдате от нетърпимост към овесени ядки, многочислените предписания приготвени с тях засищат, дават сила и усъвършенстват перисталтиката на червата. Здравословно приготвени, овесените ядки ни обезпечават витамин Е, антиоксиданти и глутамин, оказват помощ в отслабването, контрола на холестерола. Под формата на каша с плодове, мед и канела, кекс или палачинки, не пропускайте да ги извършите част от вашето меню.

Нахут

Това е една от най-вкусните и потребни храни. Нахутът съдържа доста фибри, потребни протеини, фитохимикали, които понижават риска от рак. Редовната консумация на нахут се грижи за здравето на сърцето и костите, усъвършенства храносмилането. Него може да добавите към супи, ястия, салати или да си приготвите нахут, към който да добавите още и други потребни храни.

Киноа

Чудесна за подготвяне на ястия, салати, даже десерти. Киноата не съдържа глутен. Също по този начин спомага за елиминирането на непотребните килограми, обезпечава ни желязо, фибри, магнезий. Редовната ѝ консумация забавя процесите на стареене на кожата, понижава риска от остеопороза и анемия. Споделяме една вкусна рецепта за салата с киноа.

Риба

Специалистите предлагат да консумираме риба 2-3 пъти седмично. Лека и вкусна за ядене, рибата съдържа потребни мазнини като омега-3 и 6, витамини А, Е, D, витамини от групата В. Ако желаете да отслабнете и да имате стегната фигура към спорта и хранителния ви проект прибавете риба. Ето концепция по какъв начин елементарно да си приготвите нещо вкусно за ядене с нея.

Спанак

В ежедневното ни меню би трябвало да участват зеленолистни зеленчуци като спанак. Той съдържа значими хранителни субстанции като желязо, витамини С и А, калий, фосфор. Спанакът е превъзходен, в случай че страдате от запек, желаете да имате повече сила и да отслабнете. Хапва ви се нещо вкусно с него, само че и бързо за подготвяне? Вижте една добра концепция./az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР