Kачествен климатик може да спести на домакинствата около 250-300 лева

...
Kачествен климатик може да спести на домакинствата около 250-300 лева
Коментари Харесай

Ето колко лева пестим на сезон с качествения климатик

Kачествен климатик може да спести на семействата към 250-300 лв. на отоплителен сезон. В тази връзка от Асоциация " Активни консуматори " са инициирали групова покупка на климатици.

" Анализът ни е след тест на над 40 модела климатици. 750 лева са най-евтините модели, най-скъпите могат да минат 3000 лева, 2000-2500 лева са цените на качествените климатици ", сподели изпълнителният шеф на Асоциация " Активни консуматори "  Богомил Николов в студиото на  " България заран ".

Той уточни, че при покупка хората гледат продажната цена, а специалистите оферират различен метод, какъвто и при пазаруването на автомобил - да се следи какъв брой ще коства използването му. Изчисленията демонстрират, че на отоплителен сезон разликата в разноските при използването на по-евтин и по-скъп климатик може да бъде към 250 лева

" При един климатик от 750 лева и при подобен от 2000 лева тази разлика се изравнява в 5 години. При по-малка разлика в цената този период ще бъде по-малък ", акцентира Николов.

Чрез Bulgaria ON AIR той прикани клиентите да приложат рационално мислене, което ще докара до икономии.

" Чрез нашите проби разкриваме качествата на различните артикули. Има два коефициента, които демонстрират успеваемостта на разход на сила при отопление и при изстудяване. При хубавите климатици той е 4-4,5 при бюджетните - 2-2,5. Това демонстрира разхода на електрическа енергия ", посочи Николов.

Инициативата за групова покупка на климатици се прави за първи път у нас. Николов изясни, че всеки, който има желание да влага в подобен апарат, може да се записва на уеб страницата на " Активни консуматори " и ще получи промокод, който да употребява в магазина. 

" Това е модел, който се ползва от 10 години в западноевропейски страни. Колкото повече искащи има, иска се понижение от търговците. Така се осъществя в допълнение икономисване на потребителите. В случая към 300 лева ", съобщи Николов. 

Ако завърши сполучливо тази акция, от асоциацията обмислят идната да бъде  за термопомпи, където отстъпката ще бъде по-голяма. 

" След това може да я използван към по-оборотни артикули като таблети и мобилни телефони. Тъй като бяхме в енергийна рецесия, икономисването на енергия ни е фокус и приоритет ", приключи гостът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР