Кабинният персонал на Райънеър в Испания започва от днес втори

...
Кабинният персонал на Райънеър в Испания започва от днес втори
Коментари Харесай

Отново стачка на кабинния персонал на Райънеър в Испания


Кабинният личен състав на " Райънеър " в Испания стартира от през днешния ден втори кръг стачки, който ще продължи до четвъртък, съобщи в. " Синко диас ".

Общият съюз на трудещите се (USO) и Независимият профсъюз на кабинния личен състав на въздушните линии (Stcipla) стартират от през днешния ден втория кръг от плануваните спирания на работа от понеделник до четвъртък всяка седмица до 7 януари в десетте бази на " Райънеър " в Испания. 

Първият кръг на стачните дейности, който се организира от 8 до 11 август, е довел до анулацията на 20 полета и забавяне на 784 полета, съгласно синдикатите. " Райънеър " към този момент бе обиден от 14-дневна стачка това лято, довела до близо 300 анулирани полета до и от Испания, по данни на Общия съюз на трудещите се.  

Синдикатите упорстват самолетната компания да промени отношението си и да възобнови договарянията за групов трудов контракт, който да включва почтени условия на труд за чиновниците на компанията според испанското законодателство. 

Двата синдиката изискват от държавното управление и по-специално от министърката на труда и обществената стопанска система Йоланда Диас да не разрешава на " Райънеър " да нарушава трудовото законодателство и конституционните права като правото на стачка. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР