Кабинетът зарадва бедните хора у нас. Социалните плащания остават и

...
Кабинетът зарадва бедните хора у нас. Социалните плащания остават и
Коментари Харесай

Радост от кабинета в тежката зима. Дават пари

Кабинетът зарадва бедните хора у нас. Социалните заплащания остават и ще са глътка въздух в задаващата се тежка зима.

Създават се условия да продължат обществените заплащания, съобщи служебният вицепремиер по обществените политики и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров. По време на днешното изключително съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие (НСТС), на който той е ръководител, Лазаров увери, че няма да има понижаване на обществените заплащания с приемането на по този начин наречения удължителен закон за бюджета за следващата година.
-->
По време на съвещанието служебният министър на финансите Росица Велкова напомни, че бюджетът е финансовият проект на страната, който е израз на управническата стратегия на ръководещо болшинство, каквото към момента не е образувано.

По думите ѝ до момента няма служебно държавно управление, в границите на което да е признат закон за държавния бюджет на България за съответната година.

" На служебно държавно управление е одобрявана само актуализация на закона за държавния бюджет за 2021 година през септември 2021 г "., уточни тя.

На днешното изключително съвещание на НСТС, държавното управление и обществените сътрудници разискват една единствена точка: Проект на Закон за използване на разпореждания на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 година, Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване за 2022 година и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година

Според служебния министър на опазването на здравето Асен Меджидиев по този начин препоръчаният проектозакон ще даде „ правна сигурност и ще подсигурява правата на жителите “.

Подкрепа за импортирания законопроект показаха представителите на работодателските организации. „ Това е единственият верен метод. Всякакъв различен метод крие доста опасности, които са изцяло неоправдани и непотребни “, счита Васил Велев, ръководител на Асоциацията на индустриалния капитал.

Представителите на синдикатите за следващ път настояха за нарастване на приходите и показаха противоречие със запазването на минималната работна заплата на 710 лева, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР