Кабинетът стартира ПУП за дострояване на последния участък на магистрала

...
Кабинетът стартира ПУП за дострояване на последния участък на магистрала
Коментари Харесай

Кабинетът стартира строежа на магистрала Европа

Кабинетът започва Подробен устройствен план за дострояване на последния сектор на автомагистрала " Европа " от Сливница до София . Решението е взето на съвещанието на държавното управление през днешния ден.

Това сподели служебният министър на районното развиване Иван Шишков на брифинг в Министерски съвет.

Проектът е трябвало да бъде стартиран в края на предходната година, само че защото това не се е случило, има заплаха да не бъдат усвоени отпуснатите за градежа на сектора средства от Европейския съюз.

Поставяме си цел оптимално бързо автомагистралата да бъде приключена - до няколко месеца " , посочи Шишков. По думите му " досиетата стоят в АПИ ".

До 2 месеца се чака и да бъде пуснат в употреба и секторът от Сливница до контролно-пропусквателен пункт Калотина.  Участъкът до Драгоман ще се вкара в употреба.
 За градеж на автомагистрали на концесия мислят в Министерство на регионалното развитие
За градеж на автомагистрали на концесия мислят в Министерство на регионалното развитие

Шишков продължава процедурата по противозаконните градежи, само че няма да издава наказателни постановления

Припомняме, преди седмица Европейската комисия (ЕК) утвърди построяването на близо 33 км от сектора на новата автомагистрала " Европа " сред контролно-пропускателния пункт " Калотина " на границата със Сърбия и Околовръстния път на София. За задачата ще бъдат отпуснати 183 млн. евро от Кохезионния фонд на Европейския съюз (ЕС).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР