Кабинетът не целида подложи под риск сигурността на страната, като

...
Кабинетът не целида подложи под риск сигурността на страната, като
Коментари Харесай

Премиерът: Нито искаме да застрашим сигурността на страната, нито да правим капан на президента

Кабинетът не целида подложи под риск сигурността на страната, като заява поддръжка за Украйна в НАТО. Няма двойствена политика на държавното управление по повод настояванията за военна помощ, това сподели премиерът Николай Денков пред NOVA.

Всички решения на кабинета ще са подчинени единствено на решенията на парламента и няма да бъде застрашена отбранителната дарба на България, увери Денков.  

Той акцентира, че непосредственият мотив за визитата са били два документа – декларацията за подкрепа на участие на Украйна в НАТО и второто – меморандум за съдействие в региона на енергетиката и стопанската система. " И двата документа подхождат на ползите на България ”, безапелационен е Денков.

Той изясни, че интервалът за визитата на Зеленски е бил селекциониран преди срещата на НАТО във Вилнюс.

Запитан дали е склонен с обвинението на Александър Маринов, че е направил капан на президента Румен Радев с тази аудиенция, Денков сподели: „ Няма по какъв начин да направя капан. В момента, в който разбрах, че ще идва, се обадих на президента Радев и му споделих. Той сподели, че ще намерения дали ще се срещнат. По-късно стана ясно, че ще се срещнат. Няма капан, просто осведомих президента. Не знам за какво той не е поканил Зеленски ”, сподели Денков.

„ На равнище Народно събрание, на равнище Министерски съвет, България поддържа Украйна. Нямаше самодейност от другата страна, по тази причина беше на Министерски съвет ”, сподели още Денков.

Премиерът отхвърли двойнствена политика на България. „ Народно събрание и Министерски съвет образуват и осъществят политиките в България ”, сподели Денков.

„ Политиката, която ще слага във Вилнюс, е тази, която следва решенията на Народно събрание и Министерски съвет. Ако някой е заемал други позиции, това е било в различен интервал ”, акцентира министър председателят.
Той обаче счита, че и Министерски съвет и Президентството би трябвало да се пробват да обединят хората.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР