Кабинетът на вицепрезидентът Илияна Йотова не гледа към бул. Дондуков“

...
Кабинетът на вицепрезидентът Илияна Йотова не гледа към бул. Дондуков“
Коментари Харесай

Илияна Йотова разкри какво се случва, когато тя и Радев са на различно мнение

Кабинетът на вицепрезидентът Илияна Йотова не гледа към бул. „ Дондуков “ и Министерския съвет. Това показа самата тя в предаването „ Панорама “. „ Имаме балкон на този етаж и постоянно отивам да погледна другата постройката. Не съм виждала жив човек там, няма на кого да помахам “, пошегува се тя. „ Не ви ли се коства в този момент, че прокуратурата и съдът замениха парламентаризма. Твърде постоянно чуваме „ ще дадем това в прокуратурата, ще дадем това в съда “, разяснява тя по отношение на положението на институциите у нас.

На въпрос не й ли е специфична партията й Българска социалистическа партия, Йотова отговори: „ Специална ми е. Тя постоянно ще ми бъде специфична “. „ За тази една година една от персоналните ми победи е способността да беседвам с хора от най-различни партии “, добави тя.

Йотова съобщи, че не е правилно заложен въпросът за какво тя и президентът Румен Радев имат разнообразни позиции за Истанбулската спогодба. „ На този стадий тя не може да бъде утвърдена. С принуждение не можеш да приемеш документ против насилието “, уточни тя.

По думите й, одобрение може да има единствено след необятно разискване и с поддръжката на българските жители. Тя назова „ неточност “ неналичието на задоволително уточнения по тематиката и прибързаното й вкарване за приемане.

„ Изместихме целия спор в една напълно друга посока “, възмути се Йотова. „ Грешката потегли от Министерски съвет. Аз и до ден-днешен не съм чула безапелационни причини от министрите, които гласоподаваха срещу конвенцията “, добави тя.

Вицепрезидентът се разгласи за провеждането на качествена полемика за еднополовите бракове.

На въпрос какво се случва, когато тя и президентът са на друго мнение, Йотова отговори: „ Говорим си. Не става въпрос за надделяване “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР