Кабинетът на Кирил Петков в коалиция с Демократична България и

...
Кабинетът на Кирил Петков в коалиция с Демократична България и
Коментари Харесай

Кабинетът на Кирил Петков отива в историята на 24-и?

Кабинетът на Кирил Петков в коалиция с Демократична България и Българска социалистическа партия, отива в историята най-вероятно на 24-и юни (петък). Източници на Lupa.bg в коридорите на Народното събрание плануват дебатът по импортирания план за избор на съмнение от ГЕРБ, към този момент заявен за поддръжка и от Движение за права и свободи, и от Има Такъв Народ, и от " Възраждане " да се организира в сряда.

24 часа по-късно идва и самото гласоподаване, което значи, че министър председателят ще се раздели с поста си едвам 6 месеца след началото на фактическата " Промяна ".

Днешният импийчмънт на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев сподели цялостна консолидация на редиците в ИТН на Слави Трифонов след напускането на петимата депутати и оповестяването им за самостоятелни като вид да се обезпечи плаващо болшинство за държавното управление.

Всички 20 останали в групата народни представители гласоподаваха като един " за " да вземат главата на Минчев в съглашателство с ГЕРБ, " Възраждане " и Движение за права и свободи. А впечатляващ брой депутати гласоподава процедурата - цели 239. Това, съгласно мненията в коридорите, сочи, че групата на Дългия не дава сигнали за в допълнение разединение.

За да оцелее 99-ото държавно управление на България са нужни повече от половината депутати. В момента Кирил Петков и Асен Василев, флагманите на " Промяната " разполагат със 114 законотворчески гласа, а опозицията (вече мнозинство) демонстрира забележителна тежест от 126 пръста.

ТЕМА преди 20 минути 395 преди 1 час 2258 преди 3 часа 6659
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР