Кабинетът на Германия е на път да одобри план за

...
Кабинетът на Германия е на път да одобри план за
Коментари Харесай

Германия може да легализира притежанието и употребата на канабис

Кабинетът на Германия е на път да утвърди проект за либерализиране на разпоредбите за канабиса, с което се основават условия за декриминализиране на притежанието на лимитирани количества от веществото. Последното предложение на здравния министър планува узаконяване на притежанието на до 25 грама канабис или до 50 грама на месец, за развлекателни цели. Количеството е лимитирано до 30 грама за лица под 21 години. На физически лица ще се позволи да отглеждат до три растения вкъщи.

" Това, което получаваме от министъра на опазването на здравето, е свръхрегулация и продължаващо заклеймяване на употребяващите канабис. Целта е легализацията със профилирани магазини, свободно домашно развъждане и свободно комерсиално произвеждане на коноп. Така че обществените клубове за канабис да могат да работят. А по-късно и в целия Европейски Съюз ", сподели Оливер Ваак-Йюргенсен, началник на High Ground Berlin.

Дясноцентристката съпротива не е съгласна с това, потвърждавайки, че държавното управление упорства за легализирането на един рисков опиат макар европейските правни спънки и експертното мнение. Организацията, представляваща немските съдии, също разкритикува проекта, който съгласно нея по-скоро ще усили, в сравнение с да понижи тежестта върху правосъдната система, и може да усили търсенето на канабис на черния пазар.

През почивните дни стотици хора, подкрепящи легализирането на канабиса, взеха присъединяване в " Конопения церемониал " в Берлин - събитие, което се организира от 1997 година насам.

" Хората използват канабис откогато се помнят, от хилядолетия, и нищо няма да ги спре. Никаква възбрана. И по тази причина те би трябвало да могат да го вършат безвредно. И да получават своя канабис от следен източник, където просто няма заплаха, каквато има през днешния ден на черния пазар ", счита Милена Навротек, стачкуващ и член на Лайпцигския обществен клуб за канабис. 

Планът ще разреши на жителите на Германия, които са навършили 18 години, да се причислят към " клубове за канабис " с нестопанска цел с най-много 500 членове всеки. На клубовете ще бъде позволено да отглеждат канабис за персонална консумация на членовете. Очаква се да бъде позволено и на членовете на " клубове за канабис " да го купуват свободно. Членството в няколко клуба няма да бъде позволено.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР