Кабинетът на британския министър-председател Борис Джонсън се извини на кралица

...
Кабинетът на британския министър-председател Борис Джонсън се извини на кралица
Коментари Харесай

Даунинг стрийт“ се извини на кралицата за партитата преди погребението на принц Филип

Кабинетът на английския министър-председател Борис Джонсън се извини на кралица Елизабет II, откакто стана ясно, че чиновниците на " Даунинг стрийт " са организирали празненства по време на локдауна в навечерието на погребението на брачна половинка ѝ.

" Дълбоко скърбя, че това се случи във време на народен печал и номер 10 се извинява на двореца ", съобщи представител пред кореспонденти.

През април предходната година в резиденцията на английския министър-председател Борис Джонсън са проведени две празненства в навечерието на погребението на брачна половинка на кралица Елизабет II, Единбургския херцог Филип, в миг, когато страната беше в локдаун.

" Прощалните празненства " са били проведени от двама членове на кабинета на Джонсън, с цел да отбележат преместването им на друга работа.

Самият Джонсън не е взел участие в тези празненства. Според неговия представител министър-председателят е бил в резиденцията си в Чекърс сред 15 и 17 април 2021 година В деня на погребението на принц Филип формалната страница на Джонсън в Twitter разгласява фотография на премиера, направена в имението, ситуирано в графство Бъкингамшир на към 65 км от центъра на Лондон.

Херцогът на Единбург умря на 9 април на 99-годишна възраст. Погребението на брачна половинка на кралицата се състоя на 17 април на територията на замъка Уиндзор покрай Лондон. Поради рестриктивните мерки, свързани с ковид, на погребалната гала участваха единствено 30-те най-близки членове на кралското семейство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР