Кабинетът е твърдо против тютюнопушенето. Такива рестрикции, които могат да

...
Кабинетът е твърдо против тютюнопушенето. Такива рестрикции, които могат да
Коментари Харесай

Борисов: Безмилостни сме в борбата с контрабандата и корупцията

" Кабинетът е твърдо срещу тютюнопушенето. Такива рестрикции, които могат да ни вкарат в тъмния бранш, няма да ги подкрепим. Всички наши акции са срещу тютюнопушенето и считаме, че това е един от главните фактори за нарушеното здраве на българите ". Това съобщи министър председателят Бойко Борисов във връзка резултатите от инспекции за контрабандата с цигари, представен от БГНЕС.

" Имам няколко въпроса. Единият е към Министерство на вътрешните работи, той е явен. В сряда като се забележим, би трябвало да знаем за какво тези регионални дирекции са позволили това нарастване. На картата ясно се вижда, че това е по пътя на автомагистралите или на юг, близо до границите и до елементарен превоз. Това са Хасково, Ямбол. Давам един месец период, само че да напишат какво е провокирало това нарастване. 0,6% е половин кутия цигари, само че за нас това е доста, тъй като има покачване. В идващото тримесечие това би трябвало да се направи ", каза министър председателят. 

И даде образец с други европейски страни.

" В Ирландия има на 100 кутии – 38 контрабанда. Колежката Тереза Мей има на 100 кутии – 30 кутии контрабанда. Ако е правилно това, като сметнете лв. към паунда и равнището на акцизите и митата във Англия, измерението би трябвало да е в милиарди. Това ще го повдигна като въпрос на Европейския съвет ", каза Борисов. 

Той означи и че кабинетът е твърдо срещу тютюнопушенето.

" Такива рестрикции, които могат да ни вкарат в тъмния бранш, няма да ги подкрепим. Всички наши акции са срещу тютюнопушенето и считаме, че това е един от главните фактори за нарушеното здраве на българите. От тази позиция освен няма да мръднем, а и ще бъдем най-строги и настъпателни. Убеден съм, че тютюнопушенето е нездравословно за човешкото здраве и това е нашата политика. С сътрудниците от Министерство на вътрешните работи ще си вземем всички ограничения ", акцентира Борисов. 

И даде един месец период.

" Не може в Шумен контрабандата да е 2%, Варна, Бургас – по 4%, а Хасково да ни подвига резултата до 17%. Близо като във Франция е Хасково. Не можем да позволяваме такова нещо. Можем да ви уверим, че във всички сфери на битката с контрабандата и корупцията сме безмилостни и неотстъпчиви. Две години и половина демонстрират точно тази трайна наклонност, както намаляването на външния дълг ", съобщи още Борисов. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР