Кабинетът е доста по-стабилен, отколкото изглежда по медиите в предизборна

...
Кабинетът е доста по-стабилен, отколкото изглежда по медиите в предизборна
Коментари Харесай

Премиерът: Кабинетът е доста по-стабилен, отколкото изглежда

Кабинетът е много по-стабилен, в сравнение с наподобява по медиите в предизборна обстановка. Това съобщи министър председателят акодемик Николай Денков на бизнес закуска с Американската комерсиална камара по случай 120 години от установяването на дипломатически връзки сред България и Съединени американски щати.
Прочетете още
Според него напрежение, разногласия и ползи, с които държавното управление би трябвало да се оправя, постоянно ще има, само че огромното болшинство в Народното събрание и болшинството от целия български народ, по думите му, подкрепяли общата цел на кабинета.

Денков уточни, че не е инцидентно, че вицепремиерът Мария Габриел и основни министри от кабинета са в Съединени американски щати за Втората сесия на Стратегическия разговор България-САЩ.

" Основната цел на държавното управление е да се интегрираме през идващите години изцяло в европейските и евроатлантическите структури. Приоритетите Шенген, влизането в Организация за икономическо съдействие и развиване, в еврозона, съдействие с Европейски Съюз, със Съединени американски щати - това е ориентирано към развиването на България като естествена европейска страна. За постигането на тази цел ще действаме прагматимно. Имаме явен и съответен проект, работим в екип, с цел да осъществяваме тези задания ", сподели министър председателят Николай Денков.

Американските компании са на четвърто място измежду задграничните вложители в България. Това сподели Оливие Маркет, президент на Американската комерсиална камара в България по време на бизнес закуска с премиера акад. Николай Денков и министри от държавното управление.

" През 2018 година когато публикувахме първата версия на този отчет, Съединени американски щати беше на 6-то място измежду задграничните вложители в България. Присъствието на американските компании обаче се усили през годините и Съединени американски щати към този момент е на 4-то място. Преките задгранични вложения в този момент възлизат на 5,4 млрд лв. в този момент "

Изчислени са и канадските вложения, които възлизат на 1,3 милиарда лв. и са основали към 5000 работни места.

Оливие Маркет акцентира, че се надява изискванията за бизнес в България да се усъвършенстват още.

" Тези стойности могат да бъдат усъвършенствани, в случай че имаме удобна бизнес среда и по-широка цифровизация. Българските общини, на чиято територия се реализират американските вложения, също доста оказват помощ на бизнеса. Имаме едни продуктивни връзки сред локалната власт и вложителите ", сподели Маркет.

" Наблюдаваме, че това държавно управление работи в доста сложна среда, минава през рецесии. Но държавното управление може да разчита на поддръжката на Американската комерсиална камара. Виждаме какви са евроатлантическите полезности, които изповядва това държавно управление и сме тук с цел да оказваме помощ ", разяснява Оливие Маркет.

Тема на събитието е 120-ата годишнина от определяне на дипломатическите връзки сред Съединени американски щати и България.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР