Кабинетът Денков“ на този етап ще оцелее, но не и

...
Кабинетът Денков“ на този етап ще оцелее, но не и
Коментари Харесай

Кабинетът засега ще оцелее, но с големи ултиматуми за Бюджет 2024

Кабинетът „ Денков “ на този стадий ще оцелее, само че не и без значими ултиматуми за Бюджет 2024 и някои други съществени политически въпроси. Това стана ясно от изявлението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов пред членове на партията по време на националния съвет във Велико Търново.

Той разкритикува остро плана за бюджета за идната година, който бе показан от финансовия министър Асен Василев . Борисов сложи ултиматум на „ Продължаваме промяната-Демократична България “, че в случай че предложенията на ГЕРБ не влязат в план-сметката, може да изоставен ръководството .

„ Ако в този бюджет няма политиките на ГЕРБ, поименно изписани, аз знам парламентарната група какво ми споделя, само че аз ще се причисля към нея. Няма ли го писано, няма ли го обезпечено, няма да се поддадем повече “.

Той даде за образец значими инфраструктурни планове , като този за Автомагистрала „ Хемус “ и Хемус и пътя Русе – Велико Търново, за които ще упорства да бъдат записани и изпълнени

Борисов прикани ръководството да не бъде наричано сглобка отсега нататък, защото тази дума се е трансформирала в цинизъм. По думите му единственото, което го крепи сега е евроатлантическа посока на страната, защото интернационалната политическа конюнктура е доста комплицирана.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР