Кабинетът „Борисов 3“ оцеля при първия вот на недоверие, който

...
Кабинетът „Борисов 3“ оцеля при първия вот на недоверие, който
Коментари Харесай

Кабинетът оцеля при първия вот на недоверие! Подкрепиха го 131 депутати

Кабинетът „ Борисов 3 “ оцеля при първия избор на съмнение, който бе пожелан от левицата. Той бе за неуспех на политиката на държавното управление за битка с корупцията. Подкрепиха го 131 депутати, срещу държавното управление се оповестиха 103-ма. Нямаше въздържали се.
Гласуването на вота бе първа точка от днешния дневен ред на депутатите. Премиерът Бойко Борисов не пристигна в пленарната зала, както не присъстваше и по време на разискванията по вота във вторник.
Този процес се очакваше. Че зад държавното управление ще застанат партиите от ръководещото болшинство ГЕРБ и Обединени патриоти и „ Воля “ се разбра по време на дебатите на изключителното парламентарно съвещание във вторник. Правителството на Борисов получи поддръжката на ГЕРБ и Обединени патриоти и на „ Воля “.
За настояването на съмнение гласоподаваха „ Българска социалистическа партия за България “, които го предизвикаха с подписка. Подкрепиха ги и народните представители на Движение за права и свободи.
Социалистите внесоха подписката за вота на 17 януари. Още тогава от Движение за права и свободи оповестиха, че няма да се подпишат под настояването за съмнение, само че ще го поддържат при гласуването в залата, тъй като са съпротива.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР