Журналистката от Българската национална телевизия (БНТ) Цвета (Флора) Стратиева е

...
Журналистката от Българската национална телевизия (БНТ) Цвета (Флора) Стратиева е
Коментари Харесай

Журналистка от БНТ е била изгонена със заплахи от събитие на Възраждане, съобщи АЕЖ 


Журналистката от Българската национална телевизия (БНТ) Цвета (Флора) Стратиева е била принудена да напусне събитие на проруската партия “Възраждане ”, в това число посредством отправени към нея закани.

Това Асоциацията на европейските публицисти в България (АЕЖ) в събота с уточнението, че към този момент нито от Българска национална телевизия, нито от “Възраждане ” разясняват случая.

Свободна Европа изпрати писмени въпроси по тематиката до партията, само че до публикуването на публикацията няма получени отговори.

Стратиева е удостоверила пред АЕЖ, че е в качеството си на публицист от Българска национална телевизия е участвала на заключителното събитие от предизборната акция на “Възраждане ” в петък. Там водачът на партията Костадин Костадинов я е забелязал, я е призовал да напусне “с обидни квалификации към нея ”.

“След като тя е отказала и е показала, че е там като представител на Българската националната телевизия, последователи на партията са я обкръжили и са я принудили да си тръгне, в това число и със закани ”, оповестиха от журналистическата организация.

АЕЖ допуска, че управлението на Българска национална телевизия не е обявило обществено случая поради деня за размисъл в събота.

“Опитите за унижение и заканите към публицисти са безусловно неприемливи. Призоваваме управлението на Българска национална телевизия да вземе отношение по случая и да отбрани журналистката Цвета Стратиева. Не считаме, че оповестението и осъждането на неприемливо отношение по отношение на публицисти в деня за размисъл и в изборния ден нарушава наредбите на Изборния кодекс ”, се споделя в позицията.

От асоциацията напомнят, че това е следващ случай, в който от “Възраждане ” се държат нападателно с представители на медиите. Досега водачът ѝ Костадинов и негови съпартийци са атакували публицисти от Свободна Европа, Дневник и Дойче веле.
 Как проруски народен представител нападна медиите и за какво това е проблем  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР