Журналистката Морган Филипс публикува в американската телевизия Fox News материал,

...
Журналистката Морган Филипс публикува в американската телевизия Fox News материал,
Коментари Харесай

Гласят вицето Камала Харис при „необходимост” да смени президента Байдън?

Журналистката Морган Филипс разгласява в американската телевизия Fox News материал, в който се твърди че вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис  е провела сама диалог със международен водач. В него тя уведомила премиера на Норвегия Ерна Сулберг, че е последовател на здравия алианс сред Норвегия и Съединени американски щати.
Телевизията напомня, че преди този момент Харис разговаряла сама с френския президент Емануел Макрон и с канадския министър председател Джъстин Трюдо , въпреки неотдавна преди този момент Байдън персонално им позвънил. Тя провела и независим диалог с израелския министър председател Бенямин Нетаняху .
За по-малко от два месеца работа на новата администрация Харис провела 4 телефонни диалога със международни водачи. Американската телевизия допуска, че Харис към този момент е въвлечена в международната политика, въпреки че досегашната й кариера минала напълно в региона на вътрешната политика. Това не е ли знак за международните водачи да преглеждат телефонните диалози с Харис като нейното легитимиране за евентуална наследница на Байдън и негласна оферта да се стремят да построяват с нея работни връзки.
„ Всички ще я възприемат като евентуален президент в очакване да встъпи в служба “ - споделил един европейски посланик пред „ Политико “ през февруари. –„ В доста по-голяма степен, в сравнение с при предходните президенти. "
Харис взе участие и в първата двустранна среща на новата администрация на Байдън сред Съединени американски щати и Канада. Когато Байдън беше вицепрезидент, той в никакъв случай не получи такава опция.
По времето на президента Тръмп вицепрезидентът Майк Пенс от време на време е разговарял непосредствено с задгранични водачи по телефона, само че президентът предпочитал персонално да се обади. През последната си година на поста, Пенс в никакъв случай не е разговарял с задгранични водачи по телефона.
Отдавна се знае, че 78-годишният американски президент не е в цветущо здраве. Миналата година малко преди рождения му ден на 20 ноември, преводачът в Белия дом проф.
В този смисъл лансирането на Камила Харис и извеждането й на предна линия наподобява разумно и обосновано. В политиката нищо не би трябвало да се осланя на случайностите – били положителни или отрицателни.
Автор: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР