Журналистката Марина Овсянникова, която снощи издигна протестен плакат в ефира

...
Журналистката Марина Овсянникова, която снощи издигна протестен плакат в ефира
Коментари Харесай

Марина Овсянникова отива на съд заради протеста в ефир

Журналистката Марина Овсянникова, която нощес издигна протестен афиш в ефира на съветската държавна телевизия " Първи канал ", се изправя пред съд в Москва, заяви CNN. Това е удостоверил юристът на журналистката пред американската телевизия.

Този следобяд в Останкинския областен съд стартира делото против нея - за образуване на несъгласувано обществено мероприятие.

Подобно действие се санкционира с административна глоба, която може да стигне санкция до 30 000 рубли (£200), общественополезен труд или до 10 дни отнемане от независимост.

Това допуска, че журналистката не е упрекната по новия закон на Москва за " разпространяване на погрешна информация за съветските въоръжени сили ".

44-годишната редакторка на новините на съветския държавен " Първи канал " се появи онлайн в ефир с афиш против войната, след което беше задържана и я грозят до 15 години затвор. Кремъл назова проявата " безчинство ". А малко откакто написа в Туитър, че не съжалява за постъпката си, профилът на журналистката беше заличен.

По-рано денем се появи информация, че юристите на Овсяникова не могат да се свържат с нея. В обществените мрежи обаче към този момент циркулира фотография, на която се вижда Овсянникова с юриста ѝ Антон Гашински и се твърди, че двамата са дружно в районния съд.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков дефинира дейностите на Марина като " хулиганска демонстрация ".

" Първи канал, както и нашите водещи, са известни със своята висококачествена, навременна и справедлива информация. Колкото до въпросната жена - това е хулиганска демонстрация. Телевизията и управляващите се занимават с този случай. Това не e наша работа ", съобщи Дмитрий Песков, представител на Кремъл.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР