Журналистите Силвия Великова, Полина Паунова и Генка Шикерова получиха наградата

...
Журналистите Силвия Великова, Полина Паунова и Генка Шикерова получиха наградата
Коментари Харесай

Трима журналисти станаха “Човек на годината“ на БХК

Журналистите Силвия Великова, Полина Паунова и Генка Шикерова получиха премията " Човек на годината " на Българския хелзински комитет за 2019 година Наградата се връчва на персони и организации с принос в отбраната на правата на индивида и опазването на околната среда.

През тази година наградат е връчена на публицистите, които са защитили “правото си да споделят истината “ и са едни от директните участници в огромните провокации пред свободата на изложение през миналата година.

" Шикерова, Паунова и Великова са измежду емблематичните бранители на достойнството на журналистическата специалност в България, отстоявайки правото и задължението си да разкриват и огласяват истината ", се споделя в претекстовете за избора.

Силвия Великова е публицист и водещ в Българското национално радио. През септември тя бе свалена за малко от ефир преди избора на Иван Гешев за основен прокурор, само че митингът на публицистите в радиото в нейна отбрана бе сполучлив и Великова бе върната в ефира на “Хоризонт “. За сметка на това генералният шеф на държавното радио Световслав Костов бе освободен от позицията.

Сега Генка Шикерова е публицист на свободна процедура, откакто махната от Нова телевизия, когато медията бе купена от Кирил Домусчиев. Преди това обаче малкия екран беше спряла нейно следствие за договорите на Агенцията по сигурност на граните за заличаване на скотски боклуци. Тя разгласява кино лентата си " Война за трупове " с Антикорупционния фонд. Полина Паунова е публицист в " Свободна Европа " (преди това в Mediapool). Тя разгласява следствието за първокласния апартамент на Цветан Цветанов в постройката на „ Артекс “, което даде начално на абсурда “Апартаментгейт “.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР