Журналистическо разследване Pandora Papers за офшорни компании, за които се

...
Журналистическо разследване Pandora Papers за офшорни компании, за които се
Коментари Харесай

Офисът на Зеленски не вижда нищо инкриминиращо за него в Pandora Papers


Журналистическо следствие Pandora Papers за офшорни компании , за които се твърди, че са свързани с украинския президент Володимир Зеленски, не компрометира президента , съобщи в понеделник съветникът на ръководителя на президентския кабинет Михаил Подоляк, оповестява ТАСС.

" Почти цялата тази информация към този момент е употребена от съперниците на Володимир Зеленски по време на предизборната акция през 2019 година Нито тогава, нито още повече в този момент, няма нищо компрометиращо в тази информация ".
 Pandora Papers разкрива нов величествен офшорен скандал
Pandora Papers разкрива нов величествен офшорен скандал

Поредни данъчни убежища и водачи, които укриват приходи

Подоляк отбелязва, че описаните в следствието събития са се случили преди Зеленски да стане президент . Според него публицистите за следващ път потвърдиха безусловното съблюдаване на Зеленски на нормите на антикорупционното законодателство.

Той също по този начин увери, че " Квартал 95 " постоянно е бил транспарантен бизнес, който в никакъв случай не е имал отношение към държавни пари или средства от регулаторни органи. Подоляк добавя, че бизнес практиките в Украйна през 2000-те и първата половина на 2010 година " изискват принадлежности за отбрана на собствеността от тогавашното държавно управление ".

Консорциумът по проверяваща публицистика направи изказване, че президентът на Украйна Володимир Зеленски и неговият непосредствен кръг вземат участие в прехвърлянето на 40 милиона $ от структури , свързани с предприемача Игор Коломойски .

По-рано ръководителят на финансовия комитет на Върховната Рад Даниил Гетманцев, представляващ " Слуга на народа ", отхвърли присъединяване на Зеленски и обкръжението му в офшорни интервенции на стойност 40 милиона $.

Според него " екипът на Зеленски, малко повече от шест месеца след идването си на власт и продажбата на упоменатите офшорки от Зеленски през януари 2020 година, одобри първия закон за битка с офшорките, който постановяваше налози на следени задгранични компании, усъвършенства регулирането на трансферното ценообразуване, разшири концепцията за задгранично посланичество и полза с налог покупко-продажбите при продажба на задгранични активи в чужбина. "

Според него Зеленски е направил всичко допустимо, тъй че никой в ​​страната " да не може да употребява този прелестен механизъм (офшорни зони) без да заплаща налози в бюджета ".
 Кремъл не вижда причина да прави инспекции за Pandora Papers
Кремъл не вижда причина да прави инспекции за Pandora Papers

А и показвали, че Съединени американски щати е най-големият данъчен парадайс, макар обещанията за битка с прането на пари
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР