Журналисти от The New York Times са провели щателна проверка,

...
Журналисти от The New York Times са провели щателна проверка,
Коментари Харесай

Обвиниха „Бързи и яростни” за увеличаване на нарушенията

Журналисти от The New York Times са провели щателна инспекция, резултатите от която демонстрират, че гледането на „ Бързи и яростни” въздейства на количеството нарушавания на пътя, свързани с превишаване на скоростта. За задачата са били оценени 192 892 акта, издадени в окръг Монтгомъри, щат Мариленд, сред 2012 и 2017 година

Сравнявайки количеството на актовете три седмици преди и три седмици след излизането по кината на следващата серия от поредицата, публицистите виждат, че междинната скорост на нарушаванията се усилва с 20%. Освен това, след премиерата на кино лентата се удвоява броя на водачите, които надвишават скоростта с 40 и повече благи в час (над 65 км/ч).

Използвайки данните за географска ширина и дължина които се означават във фишовете, анализаторите са открили, че множеството от посочените нарушавания са осъществени наоколо до огромните киносалони. Екипът е траял инспекцията си, като е сравнил получените данни с годините, когато не е бил пускан филм от поредицата. Тя посочила, че през тези години няма растеж на нарушаванията за превишена скорост.

От януари тази година поредицата ще се снабди с шоу онлайн, носещо името Fast and Furious Live. По време на шоуто най-известните гонки от филмите ще бъдат пресъздавани благодарение на технология за 3D-мапинг.

Последният до миг филм от поредицата излезе през април предходната година, като досега е събрал над $1,2 милиарда Деветата серия се чака през април 2020 година

Подобни разбори не са единични. Няколко сходни изследвания демонстрират, че стартирането на пазара на видео игри с принуждение нямат резултат върху престъпността, даже се понижава нейно понижаване. Учените назовават това „ резултат на възпрепятстване”, защото някои считат, че видео игрите може да се сурогат на закононарушенията за избрани човеци.

Друг сходен разбор посочил проблематична наклонност. Резултатите от него разкриват, че търсенето в мрежата на думата самоубийство е повишено леко, откакто Netflix пуска сериала „ 13 Reasons Why”, занимаващ се със склонността за самоубийство измежду младежите.

Сингапур желае 0% растеж на частния автопарк

Подробна статистика на автомобилния пазар в Европа

Естественият асортимент тласка Skoda Karoq напред (тест драйв)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР