Журналисти на срещата на Г-7 в Хирошима попитаха президента на

...
Журналисти на срещата на Г-7 в Хирошима попитаха президента на
Коментари Харесай

Зеленски от Япония: Бахмут засега остава само в сърцата ни

Журналисти на срещата на Г-7 в Хирошима попитаха президента на Украйна дали Бахмут остава в ръцете на украинската войска. " Не мисля по този начин ", цитира думите му Ройтерс. " Сега той е единствено в сърцата ни ", добави Володимир Зеленски.

" Трябва да разберете, че (там) няма нищо. Те (руснаците - бел.ред.) унищожиха всичко. Сега Бахмут е единствено в сърцата ни. Там няма нищо. " - това са точните думи на украинския президент.

Пригожин твърди, че на 20 май, превземайки последната многоетажна жилищна постройка в югозападен Бахмут покрай паметника на МиГ-17. Пригожин разгласи, че силите на " Вагнер " ще открият отбранителни позиции, преди да трансферират отговорността за града на съветските стандартни сили на 25 май. Пригожин съобщи и че силите на Вагнер ще извършат оперативна пауза, като почиват и възвръщат бойната мощност в полеви подготвителни лагери в неопределени региони, евентуално надалеч от фронтовата линия.

Украински публични лица оповестиха, че украинските сили към момента се бият в дребен сектор от Югозападен Бахмут към 20 май . Украинският заместник-министър на защитата Ана Маляр съобщи, че украинските сили не престават да държат позиции покрай паметника на МиГ-17 към 20 май.
 ДНР твърди, че Бахмут е високомерен
ДНР твърди, че Бахмут е високомерен

След като Пригожин се похвали с успеха

В се прави ангажимента, че Руското министерство на защитата (МО) не разяснява изказванията на Пригожин все още на тази обява.

Руският президент Владимир Путин за освобождението на Артьомовск (старото руско име на града, което се употребява в Русия-бел.ред.).

Руските организации тази заран " честват " доказаното от съветското министерство на защитата известие на ръководителя на " Вагнер " Евгений Пригожин цялостно завладяване на Бахмут.

" Владимир Путин поздравява десантно-щурмовите отряди " Вагнер ", както и всички военнослужещи от подразделенията на Въоръжените сили на Русия, които им предоставиха нужната поддръжка и флангова отбрана, със завършването на интервенцията по освобождението на Артьомовск ", се споделя в известието на пресслужбата. От Кремъл означават, че всички отличили се ще бъдат наградени с държавни награди. 
 Украйна и Русия оповестиха победа в Бахмут Обновена
Украйна и Русия оповестиха победа в Бахмут

След изказванията на Пригожин и ДНР за съветска победа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР