Журналистът с доказан опит и професионализъм Миа Сантова става кореспондент

...
Журналистът с доказан опит и професионализъм Миа Сантова става кореспондент
Коментари Харесай

Изненада! Емблематична журналистка се завръща в Нова телевизия

Журналистът с потвърден опит и професионализъм Миа Сантова става сътрудник на NOVA във Виена. С различим журналистически почерк и дългогодишна експертиза в отразяването на интернационалните събития, Миа ще осведоми феновете за настоящите вести от австрийската столица, където животът я води.

"NOVA е моето семейство и се веселя, че още веднъж съм част от екипа на малкия екран. В тези напрегнати времена, България е част от Европа и света повече от всеки път. Затова съм щастлива, че ще мога да осведомявам феновете на NOVA за всичко, което се случва тук и което въздейства на живота ни ", разяснява журналистът Миa Сантова.

През 1995 година, още до момента в който е студент в журналистическия факултет на Софийски университет „ Св. Климент Охридски “, Миа Сантова стартира кариерата си в отдел Новини на Нова телевизия като интернационален редактор.

Тя отразява значими международни събития, както и културния живот в столицата. По-късно става и водещ на новините на медията, а по-късно продължава професионалния си път като основен редактор на Новини и настоящи излъчвания на телевизия DIEMA.

Води и утринното публицистично предаване в ТВ7 – „ Уикенд с Миа Санотва “. Част от кариерата ѝ минава в женското списание Madame Figaro, където оглавява екипа на българското издание.

Миа Сантова има специализации по публицистика от BBC London, фондация Reuters и New York TV.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР