Журналистът от Българското национално радио Божан Петров е починал, съобщиха

...
Журналистът от Българското национално радио Божан Петров е починал, съобщиха
Коментари Харесай

Почина журналистът Божан Петров

Журналистът от Българското национално радио Божан Петров е умрял, оповестиха от медията. Обичан от сътрудниците поради възприятието му за комизъм и занимателно отношение към света. Божан работи в БНР от 2000 година. Всяка събота слушателите чакаха неговия „ Отечествен радиопреглед “ и мнения в предаванията „ Деконструкция “ и „ Политически НЕкоректно “.

В последния от тях той сподели: „ Идва, идва моментът, скъпи сънародници, на нашето свободно излияние. Настъпи часът, когато ние, клетите чеда на Отечественото, още веднъж ще вземем ориста в личните си ръце. Това съвсем постоянно има тъжни последствия, само че въпреки всичко е добре, че понякога ни се дава тази опция. Гласувайки, преобладаващата част от гласоподавателите ще накаже всички останали, а дружно с това и себе си за идващите четири години, само че точно в това, душици, се съдържа магията и очарованието на българската народна власт. Това е към този момент. Най-хубавото занапред ни следва! “.

Така Божан Петров обясняваше политическата реалност и български нрави и във филмите, за които написа сюжети в последните години. Ценителите на киното го познават и като сценарист на игралния филм „ Летовници “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР