Журналистът на Wall Street Journal Еван Гершкович е нарушил руския

...
Журналистът на Wall Street Journal Еван Гершкович е нарушил руския
Коментари Харесай

Кремъл оборва САЩ - Гершкович бил хванат на местопрестъплението

Журналистът на Wall Street Journal Еван Гершкович е " нарушил съветския закон " и е бил хванат " на мястото на престъплението " . Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от " Ройтерс ".

Изявлението му по случая пристигна, откакто Държавният департамент на Съединени американски щати публично дефинира кореспондента като

31-годишният предишния месец от Федералната работа за сигурност на Русия по обвинявания в шпионаж, които бяха отхвърлени като подправени от Белия дом, други западни страни, Wall Street Journal, както и от десетки медийни организации и правозащитни групи.

Определението на Съединени американски щати, че журналистът е бил " непозволено арестуван " значи, че съгласно тях той е бил набелязан главно тъй като е американски жител , и прехвърлянето на случая от Държавния департамент към офиса на специфичния делегат по въпросите на заложниците повдига политическия профил на проблема.
 Русия отхвърля опитите за напън от Съединени американски щати да освободи Гершкович
Русия отхвърля опитите за напън от Съединени американски щати да освободи Гершкович

Всички ще реши съдът, отсече съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков

Запитан за хода на Съединени американски щати, Песков повтори позицията на Русия, че Гершкович е нарушил закона.

" Не разбирам какви нововъведения вкарва този нов режим. Що се отнася до това какво значи, не знам ", уточни той за обозначението. По негови думи Гершкович е " заловен на мястото на престъплението и е нарушил законите на Руската федерация ".

В това е обвинен, само че несъмнено, съдът ще вземе решение, посочи Песков.

Над 99% от наказателните каузи в Русия приключват с присъда в интерес на прокуратурата, като страната от дълго време е подложена на критика от правозащитници за липса на правосъдна самостоятелност.

Русия не показа доказателства в поддръжка на делото против Гершкович, което се води при закрити врата, защото Москва твърди, че материалите по делото са поверителни.

Следващата седмица против заповедта той да бъде арестуван в предварителния арест в московския затвор Лефортово до 29 май.
 Русия повдигна обвиняване в шпионаж на американския публицист
Русия повдигна обвиняване в шпионаж на американския публицист

Според Москва, Гершкович е събирал класифирана информация по искане на Съединени американски щати
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР