Журналистът и заместник-главен редактор на Дневник Петър Карабоев коментира новината

...
Журналистът и заместник-главен редактор на Дневник Петър Карабоев коментира новината
Коментари Харесай

Петър Карабоев за Пригожин: На Запад има доминиращ консенсус, че това деяние вероятно е по лична заповед на Путин

Журналистът и заместник-главен редактор на " Дневник " Петър Карабоев разяснява новината за гибелта на Евгений Пригжожин, за който бе оповестено, че е умрял при самолетна злополука нощес. Той показа мнението си за думите на шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ, който преди дни съобщи, че Путин търси метод да печели време до момента в който измисли по какъв начин да отмъсти на Пригожин за опита за бунт от преди два месеца.

" Отмъщението се сервира студено, довърши шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ. Да, наподобява, че това е реалност. На Запад има преобладаващ консенсус, че това дело е евентуално по персонална заповед на Путин. Каза го даже американският президент - че в тази страна нищо толкоз съществено не се случва без Путин да го знае и да го позволи. В Русия забележителното беше, че в телевизионните канали новината беше някъде след 26-ата, даже 51-ата минута, в 30 секунди, доста бързо казана, замазана. Но имаше незабавно изключителни излъчвания в интернет на водещите пропагандисти на Кремъл и там споделяха, че са отговорни украинците ", разяснява той.

" Това в действителност е огромната мистерия. Хората се чудят - добре, явно, че Путин, в случай че той стои зад това действие, съвсем несъмнено е решил да изчака малко Пригожин, да изстинат пристрастеностите към метежа му. От друга страна да има задоволително врезме да отслаби самата конструкция. Но наподобява се оказа, че това няма по какъв начин да стане ", добави Карабоев.

" Така наподобява днешна Русия. Не разбирам група български политици, които държат да сме в другарски връзки с тази страна. С тази страна, изглеждаща по този метод. Вижте, би трябвало да знаем по какъв начин действа властта в Русия, където хората възприемат Владимир Путин като монарх общо взето. Монархът се потвърждава непрестанно. Когато си ненаследствен монарх и нещо не ти принадлежи по право и кръв, би трябвало да се доказваш непрестанно с някакви дейности. Те чакат от него да прави решителни дейности в отбрана на родината. Ако забелязвате, Путин няма семейство, той не прави нищо за фамилията си. Семейството му е Русия и съветския народ, по този начин чакат руснаците да бъде от него. Тогава от него се чака да бъде или милосърден, както изглеждаше, че се случи с Пригожин, или би трябвало да бъде безсърдечен. Руснаците чакат едното от двете. Той им даде първо едното - царската благосклонност, а след това и другото - че е безмилостен ", добави журналистът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР