Журналистът и пътешественик Симеон Идакиев чества 50-годишното си присъствие в

...
Журналистът и пътешественик Симеон Идакиев чества 50-годишното си присъствие в
Коментари Харесай

Симеон Идакиев чества 50-годишното си присъствие в ефир

Журналистът и странник Симеон Идакиев празнува 50-годишното си наличие в радио и телевизионния ефир с тържествено събитие, което ще се организира довечера във Военния клуб в столицата. Вечерта ще бъде отдадена и на още един половинвековен празник - навършват се 50 години и от излъчването на първия епизод на емблематичната графа „ Атлас “ на Българска национална телевизия.
Няколко генерации българи помнят рубриката “Атлас “, която отвеждаше феновете до далечни и непознати светове. Тази година се навършва половин век от излъчването на първата емисия на предаването през далечната 1968 година с водещ проф. Тянко Йорданов.

През 85-та Симеон Идакиев се причислява към екипа на географската графа, трансформирайки се в неин продуцент и водещ. Посещавайки неведнъж всички континенти, журналистът разкрива пред феновете забавни географски и културни забележителности от целия свят. Той споделя, че ползата му  към пътешествията се е породил с помощта на книгите. Посетил повече от 120 страни, само че отхвърля да изброи своите обичани места, тъй като по думите му всяка страна има с какво да впечатли своите гости. Идакиев напомня какъв брой е значимо да съблюдаваме локалните традиции и закони при посещаване на непознати страни.

Всъщност журналистическата му кариера стартира от националното радио. Разказва, че се усеща еднообразно добре както пред телевизионната камера, по този начин и пред радио-микрофона.

Симеон Идакиев към този момент е възнамерявал идващите си пътувания. Другата седмица отпътува за Мароко, след което възнамерява експедиция и до остров Борнео. И въпреки журналистът да не стопира да обикаля света, споделя, че в никакъв случай не се е изкушавал да остане зад граница.

Тържествената вечер, отдадена на двойния половинвековен празник ще бъде открита в 17 часа във Военния клуб. “Честването ще стартира с документалния филм на Идакиев " 50 години в 50 минути ". Журналистът ще показа и последната си книга „ Омагьосаните острови “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР