Журналистът Христо Грозев отрече да е подавал сигнал пред българската

...
Журналистът Христо Грозев отрече да е подавал сигнал пред българската
Коментари Харесай

Журналистът Христо Грозев отрича да е подавал сигнал срещу задържаните за шпионаж българи

Журналистът Христо Грозев отхвърли да е подавал сигнал пред българската прокуратура против българите, арестувани в Лондон. Грозев сподели това пред „ Свободна Европа “.

Във вторник стана ясно, че тримата български жители са били арестувани в Лондон по съмнения с шпионаж в интерес на Русия.

„ Това е работа на прокуратурата, те не са се свързвали с мен. Аз даже не знам, че има следствие по мой сигнал. Възможно е да се самосезирали от изявленията или от изявлението в Народното събрание. Сигнал като подобен не съм подавал “, написа Грозев в кореспондеция със Свободна Европа.

„ Останалото нямам право да разясня към този момент “, написа той по-рано.

Задържаните са Орлин Русев, на 45 година, от Грейт Ярмут, Норфолк, Бисер Джамбазов, 41 година, от Хароу, северозападен Лондон, и Катрин Иванова, на 31 година, от същия адрес в Хароу.

 Снимка: BBC

Тримата са обвинени в шпионаж за Русия в Обединеното кралство. Те са били задържани още през февруари и упрекнати в границите на огромно следствие на националната сигурност. По-късно Софийската градска прокуратура заяви, че от март се води и българско следствие по случая.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР