Журналистът Елена Йончева представи аферата "Ало, Банов съм!" със запис,

...
Журналистът Елена Йончева представи аферата "Ало, Банов съм!" със запис,
Коментари Харесай

Елена Йончева: Вижте как Боил Банов опрощава 700 хил. лв. на частна фирма /снимки/

Журналистът Елена Йончева показа аферата "Ало, Банов съм! " със запис, на който се вижда по какъв начин министърът на културата Боил Банов опрощава големи пари на частна компания. Става дума за 700 хиляди лв.. Средставата са европейски, а парите са наказателна клауза за частна компания, която работела по план за ремонта на Ларгото, културно-комуникационен комплекс „ Сердика “ 2-3 стадий.
На "Позитано " 20 Йончева пусна филм, в който се вижка по какъв начин днешният министър се грижи за ползите на частна компания. Той дава инструкции по какъв начин да бъдат подправени документи, с цел да не си вземе страната неустойката от 700 хиляди.
Записът е изработен от чиновник, който решил, че по този начин ще има отбрана. Защото чиновниците са съзнавали, че подписват неверни бумаги и са се страхували от реакция на правозащитните органи.
Направен е през март 2016 година, когато Боил Банов е бил зам.-министър на културата.
Заради абсурда социалистите упорстват за оставката на министър Банов. Ще внесат сигнала в прокуратурата, както и в ОЛАФ.
Очаквам от ОЛАФ съответна реакция, бе безапелационна Йончева.
Въпросът е какъв е ползата на Боил Банов да опрости 700 хиляди лв. на частна компания, уточни Йончева.
Това е метод, по който Борисов издига своите подчинени - колкото по-зависими са, толкоз повече се издигат, съобщи Йончева, откакто записът бе излъчен.
Депутатът от Българска социалистическа партия Пенчо Милков добави, че ръководещият орган по плана е районното министерство, а средствата са европейски и "няма метод Министерство на регионалното развитие " да не е било в течение.
Депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева показва на "Позитано " 20 свое следствие за корупция в изпълнителната власт. То бе оповестено по време на съвещанието на 49-ия конгрес на социалистическата партия в събота.
Целта на делото против мен е да ни държат нащрек, не да се стигне до истината, а всеки ден да се сипят обвинявания, съобщи Елена Йончева в отговор на въпрос, обвързван с информация за обвиняванията против нея от прокуратурата.
Това е единствено началото, хората се опасяваха и по тази причина чак в този момент започнаха да идват доста документи при нас, съобщи Йончева. И сподели, че на "Позитано " 20 разполагат с доста документи, които удостоверяват изнесеното от нея.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР