Журналистът Димитър Кенаров, който пише за чуждестранни издания, е бил

...
Журналистът Димитър Кенаров, който пише за чуждестранни издания, е бил
Коментари Харесай

АЕЖ: На протеста незаконно е арестуван журналист

Журналистът Димитър Кенаров, който написа за задгранични издания, е бил нелегално, оповестиха от Асоциацията на европейските публицисти у нас. Той е бил арестуван пред новата постройка на Народното събрание – някогашния Партиен дом. След ареста се е опитал да се легитимира несполучливо, бил е удрян и ритан.

" Когато полицейски сили освобождават периметъра пред новата постройка на Народното събрание, Кенаров, който дружно с други свои сътрудници се намира на първа линия и снима, е бил изтласкан до стената на Президентството. Въпреки че е с камера и на маската му има означение PRESS, той е арестуван и влачен през целия площад до стълбите на някогашния Партиен дом. По време на задържането си той се пробва да се легитимира и по думите му, непрекъснато споделя на задържащите го служители на реда, че е публицист, само че без резултат. Пред някогашния Партиен дом, до момента в който е на земята, е ритан неведнъж от най-малко двама униформени – множеството удари попадат в региона на главата и лицето, където са и главните контузии. Той крещи, че не може да диша, само че това не стопира грубото слагане на белезници ", се показва в позицията на АЕЖ.

Кенаров е държан няколко часа с белезници на тротоара. През това време неведнъж е показвал журналистическата си карта, само че още веднъж без резултат. След това е качен в полицейски бус и откаран в Пето РПУ. Там е писал пояснения, съствен му е сигнален протокол и е освободен. Не му е връчвана заповед за задържане, не е имал и достъп до юрист.

Самият Кенаров споделя в профила си в Туитър, че е бил повален на земята и ритан в главата.

" Камерата ми беше отнета и бях държан с белезници на тротоара няколко часа ", написа той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР