Журналист от радио "Унион" беше задържан от властите във Венецуела

...
Журналист от радио "Унион" беше задържан от властите във Венецуела
Коментари Харесай

Задържаха венецуелски журналист, заподозрян за атака срещу електрическата мрежа на страната

Журналист от радио "Унион " беше арестуван от управляващите във Венецуела по съмнения в опит за бойкот на Водноелектрическа централа "Симон Боливар ", заяви през днешния ден профсъюзът на венецуелските публицисти, представен от ТАСС.

"Боливарската работа за национално разузнаване удостоверява задържането на журналиста Луис Карлос Диас ", се споделя в изказване на профсъюза в Туитър. Съобщава се, че в дома на журналиста е извършен обиск и са иззети компютри и мобилни телефони. Според профсъюза Диас е един от тримата арестувани, обвинени за бойкот на енергийната мрежа на страната, което бе доказано и от роднините му.

Венецуелският президент Николас Мадуро през вчерашния ден удостовери също за задържането на двама обвинени за нахлуване против националната енергийна мрежа, осъществено по три метода: хакерска атака, електромагнитен подтик и физическа интервенция.
Испанските управляващи, от своя страна, се пробват да изяснят аргументите за ареста на Диас, който има и испанско поданство, оповестиха през днешния ден от испанското външно министерство.

"Потвърждаваме, че става въпрос за публицист с двойно поданство ", оповестиха от министерството. "Испанското посолство се е свързало с роднините на арестувания и с венецуелските управляващи, с цел да се опита да обясни аргументите за задържането му ".

На 7 март столицата Каракас и множеството щати във Венецуела останаха без електрозахранване поради повреда в най-голямата Водноелектрическа централа в страната - "Симон Боливар ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР