- Жребият на ЦИК определи ВМРО да е номер 1

...
- Жребият на ЦИК определи ВМРО да е номер 1
Коментари Харесай

Александър Сиди, ВМРО: Повече пари за Пловдив и за важните п...

- Жребият на ЦИК дефинира Вътрешна македонска революционна организация да е номер 1 в бюлетината за парламентарните избори на 4 април. Виждате ли знак на ориста в това?

- Това е просто чоп. ЦИК ни сподели, че сме номер 1, което за нас е отлично. Вярвам, че на 4 април българските жители ще изберат номер 1 в интегралната бюлетина, тъй като всеки би желал да бъде номер 1.

Разликата сред " Борисов 2 " и " Борисов 3 " беше Вътрешна македонска революционна организация.

Вътрешна македонска революционна организация е политическа мощ, която излиза на тези избори с изпълнени обещания

Поехме ангажимент в тази акция да повишим приходите и междинната работна заплата да стигне до 2500 лева

- Г-н Сиди, какво съумя да реализира Вътрешна македонска революционна организация в 44-ото Народно заседание?

- Изпълнихме голяма част от програмата и обещанията си. Вътрешна македонска революционна организация е политическа мощ, която излиза на тези избори с изпълнени задължения. Направихме минималната пенсия 300 лева Когато го обещахме през 2017-а, доста хора ни се подиграваха, само че в последна сметка се оказа факт. Когато стартира мандатът на 44-ото Народно събрание, минималната пенсия беше 162 лева, а в този момент е 300 лева Да не забравяме и повишението на заплатите с по 10 % всяка година. Това, което направихме, потвърждава, че можем и се грижим за приходите на българските жители.

По отношение на сигурността успяхме да повишим доверието в българската войска, да създадем по този начин, че повече хора да влизат, в сравнение с да излизат от редовете й. Постигна се доста по рационализация на въоръжението.

Имахме най-успешния боен министър през последните 30 година

Това е самопризнание на самите военни, не на политиците. Така че доста по-ясно е, когато гилдията каже, че това е най-успешният боен министър.

Последното, което направихме, бе отбраната на фамилните полезности. Спряхме Истанбулската спогодба - един извънредно нездравословен документ, за който самият Конституционен съд сподели, че е противоконституционен.

Смятам, че на тези избори умерено може да гледаме жителите в очите, тъй като в действителност изпълнихме немалка част от програмата и обещанията си.

- С какво ще се захванете в идващ мандат като народен представител?

- Ще продължим да вършим това, което можем. Поехме ангажимент в тази акция да повишим приходите. Средната работна заплата да стигне до 2500 лева Абсолютно естествена цифра, която бихме могли да реализираме с темповете на стопанската система.

Ще се борим, несъмнено, за повече сигурност на българските жители, още веднъж за повишение боеспособността на българската войска, повишение на сигурността в дребните обитаеми места - служител на реда във всяко село. Това може да се случи посредством доброволни отряди към Министерство на вътрешните работи.

Имаме прелестно създадени текстове, които ще внесем, да вземем за пример за повишение рамките на неизбежната защита - с изключение на да може да защитиш дома си, да може да защитиш и двора си. Ще повишим опцията българските жители, които желаят, несъмнено, да могат да носят своето оръжие, тъй като виждам, че има много рестрикции в тази посока, а в това време това е методът за отбрана на дома, фамилията и персоналната сигурност.

Вярвам, че българските жители ще одобрят този метод на работа, който ние наложихме през последните 4 години. Променихме държавното управление " Борисов 3 ". Разликата сред " Борисов 2 " и " Борисов 3 " беше точно Вътрешна македонска революционна организация. Вярвам, че идващия мандат ще успеем да реализираме още по-добри резултати в управническа коалиция, каквато и да е тя.

- Проблем номер 1 сега е пандемията. Как ще " завъртим колелото " след превъзмогването й?

- Голяма част от ограниченията, които предлагахме в последната една година, се случиха, в това число данъчната почивка и отварянето на повече благоприятни условия за финансиране на бизнеса. Но би трябвало да търсим още по-адекватни ограничения и за отбрана на бизнеса, за поддръжка и във връзка с тази непостоянност " отваряне-затваряне ", която, за жалост, се случва.

- Вие водите листата на Вътрешна македонска революционна организация в Пловдив-град за парламентарните избори. Какво би трябвало да се промени в града под тепетата, защо ще настоявате в интерес на пловдивчани?

- Това, което зависи от парламентарната група и от Народното събрание като цяло, е лобиране за повече пари за Пловдив, за плановете, които са огромни и би трябвало да се случат в града ни. Един от тях е план, по който Вътрешна македонска революционна организация работи доста, доста години обратно - " Модър-Царевец ". Този план би трябвало да се случи в най-скоро време, с цел да отпушим трафика сред " Южен " и " Западен ". Вътрешна македонска революционна организация започва подписка за инициирането на референдум за ориста на Бетонния мост. Пандемията спря това, само че откакто минат изборите и обстановката се поуспокои, ще продължим.

Бетонният мост е оборудване, което изрично би трябвало да остане, до момента в който не бъде открита друга връзка сред регион " Южен " и центъра на града. Това са плановете, по които работим в самия град и за които ще настояваме през парламентарна поддръжка да получават повече финансиране.

Огромен проблем е, че Пловдив е затворен от две изкуствено основани общини - " Родопи " и " Марица ". Тук би трябвало още веднъж да отворим въпроса, без значение дали посредством референдум, или през парламентарна поддръжка, за премахването им.

Пловдив се задушава в границите на Околовръстното

Знаем, че " Тракия - Икономическа зона " е най-хубавата индустриална зона в България, само че инфраструктурата към нея, да вземем за пример Голямоконарско шосе, тежи на бюджета на Пловдив и на пловдивчани. Фирмите, които са в " Тракия - Икономическа зона ", действително заплащат налозите си в други общини. Това също е проблем, а нашата парламентарна група ще работи интензивно за неговото решение.

- Друг проблем в Пловдив - сложният банкет в детските градини и незадоволителното места за децата. Какво предвиждате в тази посока?

- Благодаря ви за въпроса. Толкова доста неща свършихме, че някои ги не помня. По отношение на грамотната раждаемост, във връзка с влизането в детските градини направихме 450 лева данъчни облекчения за всяко работещо семейство, за всяко българско дете. Тоест, на края на 2021 година всяко едно българско дете ще получи 450 лева от страната през данъчни облекчения. Така че ще продължим да резервираме модела на фамилното подоходно облагане.

По отношение на детските градини, това, което ние предложихме и към този момент е реалност - всяко едно дете, което не бъде признато в общинска детска градина, ще получава парите за дотацията, която страната заплаща към това детско заведение. Парите ще се получават по сметката на родителя, с цел да може да си заплати част от таксата за частна детска градина. Това е краткотрайна мярка, до момента в който бъдат решени въпросите с детските градини в огромните градове като Пловдив, София, Варна и Бургас. Правителството отпусна 70 милиона предходната година за справяне с казуса - за строене на нови детски градини.

Може би ще трябват 2-3 години, само че през това време всяко едно българско дете би трябвало да получава идентична помощ от страната. Досега тези деца, които не са признати в общинска детска градина, не получаваха нищо, което е безспорна дискриминация.

Размерът на майчинството през втората година също е проблем, по който ще работим. В момента е 350 лева Всяка една година сме упорствали за равнене с минималната работна заплата, или най-малко 80 % от нея. Когато страната направи майчинството през втората година 350 лева,, тогава минималната работна заплата беше толкоз. Минималната доближи 650 лева, а майчинството през втората година остана 350. Прощавайте, само че няма по какъв начин майка да отглежда умерено детето си с 350 лева на месец. Ще работим за повишението на тези пари и за справяне с демографската рецесия.

- Кога ще изчезне чувството у хората за корупция на всевъзможни равнища?

- Усещането за корупция го деля на две равнища. Първото е корупцията по висшите етажи на властта.

Законите са задоволително положителни, само че не се съблюдават

Трябва да има повече надзор върху политиците и НПО-тата. Знаем, че политиците се ревизират всекидневно. Ежемесечно се пускат заявления при смяна на каквито и да било условия, т.е. има обществен указател. Дали прокуратурата прави задоволително работа, съгласно отчетите на Европейска комисия - по-скоро не. Там имаме дълг към справяне с корупцията по високите етажи. Но това, което предложихме предходната година, беше да създадем същата инспекция и за НПО-тата. Много огромна част от тях получават финансиране от всякакви донори от чужбина и никой не знае за какво ги дават тези пари и какво целят. Тогава ни скочиха от неправителствения бранш, че било дискриминация. Ще продължаваме да настояваме в тази тенденция. Така че.по единия проблем с високите етажи във властта - да, би трябвало да се работи по-активно, има задоволително положително законодателство, задоволително положителни органи в страната, които може би би трябвало да бъдат накарани с повече парламентарен надзор да свършат своята работа.

По отношение на дребната корупция - тя е тази, с която в действителност се сблъсква елементарният човек. Тази корупция би могла да бъде изтръгната доста бързо и елементарно посредством електронно ръководство. Като младеж имам вяра, че това е пътят. За страдание, тук също сме в голям дълг към българските жители. Наляха се милиарди в последните години, а електронно държавно управление по този начин и не се случва. Така че в идващия мандат ще бъдем по-активни, уповавам се с задоволително гражданска поддръжка да реализираме това - до края на идващия мандат на Народно събрание да има едно работещо електронно държавно управление.

- Какво ще кажете на пловдивчани?

- На първо място - да са живи и здрави. Да се пазят поради обстановката сега. На второ място - дано с наслада и усмивка да отидат на 4 април и да покажат, че са номер 1.

Александър Сиди е роден на 13.10.1981 година в Стара Загора. Депутат в 44-ото Народно заседание от ПГ „ Обединени патриоти “. Кандидат е за депутат в 45-ия парламент. Водач е на листата на ВМРО-БНД в 16. МИР-Пловдив и 27. МИР-Стара Загора.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР