JPMorgan ще разшири своята онлайн банка Chase в Германия и

...
JPMorgan ще разшири своята онлайн банка Chase в Германия и
Коментари Харесай

JPMorgan разширява своята онлайн банка Chase в Германия и ЕС

JPMorgan ще разшири своята онлайн банка Chase в Германия и други страни от Европейски Съюз. Това съобщи основният изпълнителен шеф Джейми Даймън пред немския вестник Handelsblatt. Пъпвата сериозна инвазия отвън Съединени американски щати усилва конкуренцията на пренаселения европейски пазар, написа Reuters.

JPMorgan навлезе на английския пазар с предложение на дребно единствено за цифрови артикули през 2021 година и ръководителите тогава алармираха, че задачата им е да разширят това в други страни.

" Винаги ни е било ясно, че желаеме да въведем Chase освен във Англия, само че и в Германия и други европейски страни ", споделя Даймън.
 JPMorgan уволни 500 чиновници
JPMorgan уволни 500 чиновници

Банката неотдавна закупи банкрутиралата First Republic Bank

Той разяснява, че не е решено тъкмо по кое време ще се случи това. Говорител на JPMorgan удостовери известието, само че не разяснява времевия аспект.

Американските банки се стремят да компенсират доходоносната, само че на моменти нестабилна възвръщаемост в капиталовото банкиране с по-стабилни доходи, макар че са изправени пред конкурентен потребителски пазар, доминиран от локални настоящи компании, където маржовете са ниски.

JPMorgan, чийто център в Европейския съюз е в немския финансов център Франкфурт, се трансформира в една от най-големите консултантски банки в Германия през последните години. Финансовият колос се уголемява, с цел да се насочи към повече от междинните компании, които образуват гръбнака на най-голямата стопанска система в Европа.
 JPMorgan придобива акциите на банкрутиралата First Republic Bank
JPMorgan придобива акциите на банкрутиралата First Republic Bank

Това е третата огромна американска банка, която банкрутира за два месеца
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР