JPMorgan обяви, че справедливата цена на биткойна е с 28%

...
JPMorgan обяви, че справедливата цена на биткойна е с 28%
Коментари Харесай

Биткойнът в момента е подценен с около 28%, изчисляват банкери

JPMorgan разгласи, че справедливата цена на биткойна е с 28% над актуалните й равнища, което допуска " забележителен растеж отсам " след фрапантните разпродажби при криптовалутите напоследък.

От банката показаха, че криптовалутите изпреварват недвижимите парцели като един от желаните от нея " различни активи " (активи, които не попадат в общоприетите категории, като акции или облигации).

JPMorgan се придържа към менението си, че 38 000 $ е справедливата цена на биткойна. Тази стойност е с към 28% по-висока от актуалната цена на криптовалутата.

" Корекцията на пазара на криптовалути в последния месец наподобява повече като капитулация, спрямо предишния януари/февруари, а отсега нататък ние чакаме повишаване на биткойна и растеж на пазара на криптовалути като цяло, " споделят анализатори на банката.

Криптовалутите поевтиняха съществено през 2022 година, откакто възходящата инфлация и лихви, войната в Украйна и забавянето на растежа на китайската стопанска система накараха вложителите да разпродават активи, считани за рискови.

Биткойнът поевтинява с към 37% от началото на годината, до момента в който спадът при етера е към 48%. Общата пазарна стойност на криптовалутите падна от към 3 трлн. $ през ноември до 1.3 трлн. $ през май.

Според JPMorgan обаче разпродажбите са се отразили повече на криптовалутите, в сравнение с други различни вложения, кято дялови вложения, частен дълг и парцели. Това допуска, че има по-голяма опция цените на криптовалутите да се възвръщат.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР