Животновъдният шеф Бойко Синапов, който беше поканен да говори за

...
Животновъдният шеф Бойко Синапов, който беше поканен да говори за
Коментари Харесай

Слагали в колбаси месо, предназначено за кучешка храна

Животновъдният началник Бойко Синапов, който беше поканен да приказва за идния митинг на фермерите, съобщи през вчерашния ден пред БТВ, че надълбоко замразено месо се вкарва и преработва в колбасарските цехове. По неговите думи България е единствената страна в Европа, която прави това. " Всички естествени страни това го употребяват за кучешка храна ", сподели той пред БТВ.
Освен представител на една от браншовите организации в отглеждането на животни, преди години той бе консултант на някогашния министър на земеделието, храните и горите Румен Порожанов по време на третия кабинет на Бойко Борисов. Синапов е основател на една от най-големите ферми за овце в Кърджалийска област.
Целият аграрни бранш е изправен пред безредна обстановка, за която неведнъж сме предупреждавали министър Кирил Вътев. Нашите производители няма да устоят с произвеждане на българска продукция, сподели Синапов във връзка планувания за през днешния ден митинг на животновъди и аграрни производители през агроминистерството в София.
Мотивът на министерството, против който производителите се изправят, е решението дотацията да бъде разпределена по формула, в която най-малките получават най-голяма помощ, а не както е било до момента дотациите да бъдат разпределени по равно и всеки да получи " минимална ставка ". " Българският производител е задушен. Ние произвеждаме зеленчуци и мляко, само че нямаме пазар. Призивът на министър Вътев да увеличим производството не е ефикасен ", сподели още той.
" Министърът на земеделието ни назова алчни. Ние не сме алчни, а работещи хора и по тази причина се обръщаме към ГЕРБ и Движение за права и свободи да поддържат нашето искане за оставка на министъра ", сподели още Бойко Синапов.
По думи на министър Кирил Вътев новото разплащане ще бъде за към 700 млн. лева, като това включва всички стопани, освен животновъди. Още 320 млн. лева ще дойдат по Плана за възобновяване и резистентност.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР