Животните от зоопарка в грузинската столица Тбилиси никога не остават

...
Животните от зоопарка в грузинската столица Тбилиси никога не остават
Коментари Харесай

Магарета успокоиха депресиран женски носорог

Животните от зоопарка в грузинската столица Тбилиси в никакъв случай не остават без приятелчета, даже и от време на време те да са от различен тип. Живеещият в зоологическата градина женски носорог Мануела се сближил с тамошните магарета, откакто не могъл да съжителства сполучливо с козите и зебрите, осведоми Асошиейтед прес.

Мануела се депресира съществено, когато сътрудникът ѝ умря. Тя претърпя гибелта му толкоз тежко, че даже се държеше нападателно към личния състав, изяснява представител на зоопарка.

За да се опитат да успокоят тъжащото животно, служащите вкарали в клетката на носорога няколко зебри. За жал, Мануела по никакъв начин не им се зарадвала и реагирала много остро на наличието им. След като не съумели да решат проблем със зебри, на гледачите им хрумнало да опитат с кози.

И този път взаимното общуване претърпяло крах, защото рогатите животни се изплашили и избягали. За изненада на всички обаче Мануела още веднъж възвърнала предходния си покой с помощта на две магарета. Животните се „ сработили “ мигновено и нападателните прояви на депресираната Мануела отшумели.

Това обаче не е единствената преживелица, която удостоверява, че магаретата, обратно на всички разбирания, се оказват обществени животни. Неотдавна целият свят се трогна от видеото за двете домашни животни-магарето Jellybean и козелът Mr. G от Южна Калифорния.

Двете животинки съжителстват дружно в продължение на 10 години, когато един ден тяхната господарка остава без пукната пара и те биват иззети. Козелът попада в неправителствената организация Animal Place, даваща леговище на измъчвани и зле отглеждани животни, а магарето е настанено в различен подслон.

 Магарета

Служителите на Animal Place дали време на козела да се приспособява в новия си дом, хранели го и полагали всички грижи, само че животното изглеждало унило и не поглеждало даже към предлаганите лакомства.

Mr. G е прегледан от ветеринарен доктор, само че не са открити никакви здравословни проблеми. Накрая чиновниците въпреки всичко се досещат, че животното е на път да се поболее от тъга по изгубения си другар Jellybean.

След два дни магарето е отведено при своя дълготраен приятел и козелът се изправя на крайници. Mr. G не помни за депресията и стартира да се храни. Сега двамата с Jellybean са преместени в 600-акровия парцел Grass Valley, където отново ще могат да съжителстват дружно.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР