Животните от породата средноазиатска овчарка, известна още като алабай, са

...
Животните от породата средноазиатска овчарка, известна още като алабай, са
Коментари Харесай

Ветеринар за 14-те мъртви кучета в Перник: Беше апокалипсис

Животните от породата средноазиатска овчарка, известна още като алабай, са умрели от апетит и жадност, едвам 5 бяха избавени . Най-вероятно всички са били отглеждани за боеве. Собственикът беше арестуван.

Проверката в парцела е направена след неизвестен сигнал на телефон 112. Тя е открила, че кучетата са държани вързани на синджири и за тях не са полагани никакви грижи.

Целият двор беше посипан с кости, тъй че никой не знае какъв брой са умрелите животни, описа и доброволецът Аделина Александрова пред bTV.

"Когато отидохме, смрадта по цялата улица беше ужасна , просто беше неизразим смут. Нас, доброволците, не ни пуснаха, тъй че няколко часа стояхме на улицата и можехме единствено да следим по какъв начин се намират и изнасят труповете ", добави тя.

Собственикът бил в парцела и е задържан на място, само че не дал пояснения.

"Това са извънредно мощни кучета, които евентуално ги употребяват за пердах или за защита на нещо, което е било нелегално, нямам концепция, това полицията ще каже занапред, води се разследване ", сподели още доктор Ковачев.

Според него обаче не е допустимо съседите да не са знаели какво става – това са били 20 кучета в двор от няма 500 кв. метра.

Спасените животни сега те се намират в кастрационния център в града. Предстои им оздравителен интервал, след което ще им се търсят осиновители.
За едно от тях доктор Ковачев описа, че се наложило да го изнесат на ръце. То е с тежка кахексия ( последна степен на изтощение на организма ), без признаци на всякаква виталност и момента тежи към 1/3 от естественото.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР