Животът в големия град е ежедневен сблъсък с множество източници

...
Животът в големия град е ежедневен сблъсък с множество източници
Коментари Харесай

Как големите градове разболяват психиката

Животът в огромния град е всекидневен конфликт с голям брой източници на стрес. Дори и единствено утринната тревога на часовника постоянно става причина за неприятно въодушевление.

Безумният темп на градския живот първо се отразява на душeвността. Ето кои са най-често срещаните душевен заболявания измежду жителите на мегаполисите.

Тревожно разстройство

Като отключващ фактор работи подложената на непрестанното влияние на външни дразнители нервна система. Постоянният тътнеж на уличния трафик, прекомерно яркото осветяване в офисите, навалицата на открито и в огромни публични пространства – всичко това води до разстройства на естествените функционалности за възобновяване на организма като съня и апетита, а също и до подтиснатост.

Основният симптом, по който това положение може да бъде разпознато, са безпричинните пристъпи на мощен боязън и суматоха, даже и на най-безопасните места. Непрекъснатото неспокойствие, трептене и чувство за дискомфорт в зоната на слънчевия сплит също са ясни признаци.

Най-голямата заплаха при тревожното разстройство, в случай че не бъде потърсена в точния момент помощ е, че може да стане хронично и да прерасне в патогенен боязън от самотност или пък тъкмо противоположното – от скупчване на хора.

Неврастения

Това е една от най-разпространените диагнози измежду жителите на огромните градове. В зоната на риска са тези, които постоянно не си доспиват, нямат време да се хранят обикновено и малко почиват. Всичко това води до нервно безсилие.

Честите главоболия и чувството за изнемощялост са измежду признаците на неврастенията. Човек става раздразним и разфокусиран, не може дълго да се занимава с каквато и да е физическа или умствена работа. Понякога неврастенията може да бъде объркана с меланхолия, защото и за двете са присъщи апатията и нежеланието да правиш каквото и да е.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР