Животът става поне няколко пъти по-красив, когато любимите ни герои

...
Животът става поне няколко пъти по-красив, когато любимите ни герои
Коментари Харесай

Малкият принц прелита със самолет на националния празник на Франция

Животът става най-малко няколко пъти по-красив, когато обичаните ни герои от книгите бодро си присвоят част от всекидневието ни. Аргументите в интерес на това изказване са всички късни вечери, в които мъчно пускаме книгите от ръцете си, с цел да се отдадем в прегръдката на съня.

Днес, на националния си празник, Франция ще пусне самолети с лика на Пилотажната група Patrouille de France следва да прелети над Елисейския замък, с което ще сложи началото на военния церемониал.
               

Тази година се навършват 75 години от публикуването известната повест на Антоан дьо Сент-Екзюпери във Франция.

„ Това е отдаване на респект и поклон към паметта на световноизвестния публицист, към универсалните човешки полезности, които е проповядвал Антоан дьо Сент-Екзюпери, пионер в авиацията и герой за свободата на Франция. “

На самолетите „ Alpha Jet ” ще бъде пресъздадено изображение в духа на добре познатите акварелни илюстрации към „ Малкия принц “, облечен в зеленото си костюмче, с руса коса, развята от вятъра, на фона на звездно небе.

Любимата книга, която по вълшебен метод умее да задържа вниманието, е издадена на цели 470 езика и диалекта. Тази година се снабди и с превода на необичаен франкофонски акцент, който може да бъде разпознат в елементи на Франция и Швейцария. А ние в това време можем да си постоим размечтани по този начин, като че ли сме опрели лице в небето и виждаме единствено хубавото в света.
               

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР