Животът ни изпраща прекрасни хора с причина. Това означава, че

...
Животът ни изпраща прекрасни хора с причина. Това означава, че
Коментари Харесай

Ако животът ви изпраща прекрасни хора, значи го заслужавате

Животът ни изпраща прелестни хора с причина. Това значи, че сме създали нещо положително, с цел да заслужим подобен подарък, тъй като нищо в никакъв случай не пада от небето без причина.

Приятелството има доста общо с любовта – хората си мислят, че знаят всичко за него. Смятат се за специалисти в региона на взаимоотношенията и най-малкото професори по страсти. Въпреки това не са в положение да доловят тъгата в очите на колегата си или да виждат в точния момент, че приятелят им ненадейно е охладнял към тях и се отнася с незаинтересованост.

Красивите хора са тези, които влизат в живота ни безшумно и без предизвестие. Те са тези, с които ще желаете да останете дружно вечно.

И не бъдете наивни, те идват при нас инцидентно, а тъй като го заслужавате. Именно вие сте способни да оцените хубостта на душите им и благородството на сърцата им.

Ако имате шанса да срещнете такива хора, то е единствено тъй като сте разбрали същността на този развой, осъзнали сте какъв брой значими са уважението и невидимата магия на мощното другарство.

В живота има доста прелестни хора, само че тези, които срещате, са най-хубавите и вие заслужавате да сте към тях.

Има хора, с които се чувствате като вкъщи си

Може би това е сътрудникът ви, фамилията ви, приятелите ви. А може би това са всички те дружно. И за какво не? Всички ние имаме някакъв прочувствен Дом. Това е място, което е доста близо до сърцето, където се случват дребните ни житейски истории и всички приказват на един и същи език.

Става дума за откровена любов, топлота и поддръжка, които ни оказват помощ да израстваме и ни защищават от компликациите в живота. Това обаче е Дом, който не трябва да се подценява. А той не се построява толкоз елементарно - изисква доста работа и старания.

Приятелството, както и любовта, изисква ежедневна и упорита работа. Трябва неуморно да поливаме корените на това дърво, да се уверим, че короната му е задоволително мощна и здрава, с цел да ни защищити от вилнеещата стихия.

Обитателите на нашата дребна прочувствена къща са като розата в " Малкият принц " на Сент-Екзюпери. Помните, че той се грижеше за цветето на своята дребна планета, убеден, че неговата роза е специфична, тъй като е негова, нали?

Красивите хора могат да се появят в живота ни напълно ненадейно и инцидентно. Но дали те ще останат с нас? Само времето ще покаже. Не бива да забравяме, че всеки дом има своите различия и борби, а по-късно на сърцето остават белези, които в доста връзки предопределят по-нататъшния живот.

Любовта и другарството на прелестните хора трансформират живота ни и самите нас. В края на краищата ние живеем с тях едни и същи дребни житейски истории, вървим един до друг по един и същи път... Оценяваме ги и осъзнаваме какъв брой значими са те в живота ни. Но също по този начин знаем, че ги заслужаваме.....

Прекрасни и ефимерни хора

Първото изследване на учените за въздействието на другарството върху здравето ни стартира през 1979 година Продължава към девет години. Резултатите, получени в Калифорния, са настоящи и през днешния ден: съществуването на хора, с които постоянно можем да споделим страховете си, подозренията си, положителните и неприятните вести, които постоянно ни поддържат, доста понижава риска от сърдечносъдови болести, инфекциозни заболявания и други неразположения.

Можем да кажем, че съществуването на прелестни хора в живота ни е синоним на благоденствие и здраве. За страдание обаче в живота няма доста такива позитивни и откровени взаимоотношения. Често те могат да се преброят на пръстите на едната ръка.

Но за какво? В случая не става дума за липса на шанс или че на този свят има напълно малко сходни хора. Всичко зависи от нас: какъв брой деликатно и грижливо ще се отнасяме към тях в нашите Домове.

Хората идват и си отиват, само че душата остава

Животът ни е изпълнен с другари, които идват и си отиват. Връзките с тях не престават, до момента в който работите дружно или живеете под един покрив. И с времето просто отшумяват.

Прекрасните хора обаче влизат в живота ни по напълно друг метод. Те ви оказват помощ да опознаете по-добре себе си, да разберете какво е Домът за вас, къде стартира и свършва неговата територия. Те трансформират живота ви, благосъстоянието ви и даже ориста ви към по-добро.

Заслужаваме такива хора, когато сме способни да ги оценим, да ги ценим и да се грижим за тях. Това е в действителност вълшебно нещо!

Източник: cluber.com.ua

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР