Животът на всяка една батерия е времето, в което устройството

...
Животът на всяка една батерия е времето, в което устройството
Коментари Харесай

Едва 36% четат инструкциите за правилно зареждане на своя Apple

Животът на всяка една батерия е времето, в което устройството е интензивно сред презарежданията.

Жизненият цикъл е трайността на батерията, преди да се наложи тя да бъде сменена с нова.

В тази публикация ще схванеш по какъв начин да увеличиш и двете оптимално, с цел да ползваш най-пълноценно устройствата на Apple.

> > > Нека да стартираме с един мит: Новият ти телефон би трябвало да се изтощи изцяло и по-късно да се зарежда най-малко 12 часа.

В актуалните устройства батериите са Li-ion (литиево-йонни) и когато излизат от завода, към този момент са задействани и заради бавното им разреждане не е нужно да бъдат зареждани 12ч. преди приложимост.

1) Бъди настоящ, бъди ъпдейтнат, бъди пестелив

Ъпдейтите на софтуера при Apple доста постоянно включват, с изключение на всички симпатични усъвършенствания, новаторски, енергоспестяващи технологии. Ето за какво е хубаво постоянно да проверяваш дали устройството ти е с последната версия на iOS, бъди „ в час “.

2) Не брой от 0 до 100

Как вярно да зареждате батерията на телефона? ( 1 )

Старайте се да не зареждате устройството до дъно и не го изтощавайте изцяло — положителните проценти са сред 25 и 80. Ако изтощите батерията напълно, тя ще претърпи бездънен разряд, което… надлежно води до противоположното – некадърност да задържа заряд.

И по този начин, би трябвало ли да заредя батерията на телефона си на 100%?

Не, или най-малко не всякога, когато го зареждате. Някои хора предлагат да вършиме цялостно презареждане на батерията от нула до 100 % („ цикъл на зареждане “) един път месечно – защото това прекалибрира батерията, което наподобява на рестартиране на компютъра.

Но като цяло това изказване, че„ презареждането е неприятно “или„ прекомерно постоянно зареждане е неприятно “, е много остаряло.

Когато съхранявате смарт телефон, който не планирате да употребявате, би трябвало да поддържате заряда на батерията в избран диапазон – и това е намек, че батериите на смарт телефоните не обичат да бъдат на 100%. ( 2 )

От страницата на Apple разбираме, че те също предлагат – „ Дръжте го на половина заредено, когато го съхранявате дълготрайно “, като не загатват за зареждането когато го употребявате. ( 3 )

3) Постарай се на телефона ти да не му е горещо или студено

Устройствата на Apple са проектирани да работят в огромен температурен диапазон, като идеалната зона на комфорт е от 16°C до 22°C.

Особено значимо е да не ги излагаш на температури по-високи от 35°C.  Зареждането на устройствата на Apple при висока температура, може да им навредят още повече – недей!

Ако ползваш устройството на открито, а е доста студено, ще усетиш, че батерията устоя много по-кратко време. Това обаче ще е моментно положение, вид отбрана. Щом температурата на батерията се възстановява, ще се възвърне и производител­ността ѝ – умерено!

4) „ Съблечи “ айфона си по време на зареждане

С някои типове кейсове, устройството генерира непотребна топлота. Ако забележиш, че устройството се нагрява когато се зарежда, премахни калъфа. Обикновено, с истинските кейсове и калъфи не се случва това.

5) 12-часова отмора в седмицата

Избирай една вечер от седмицата, в която можеш да си позволиш да изключиш телефона си. Нека си почине. Той ще стои на standby поради теб и твоите вести. Звучи прелестно, нали?

6) Има смисъл от всяка конфигурация

Оптимизирай ги. Регулирай яркостта на екрана, изключи Wi-Fi, изключи местоположението, мобилните данни и Bluetooth.

7) Разреши Low Power режим

С идването на пазара на iOS 9, се вкарва Low Power режима, който ви дава елементарен метод да удължиш живота на батерията си.

Приложенията няма да смъкват наличие, а функционалности като AirDrop, Continuity и iCloud sync се изключват. Все отново, всички съществени функционалности остават разполагаем.

А когато телефонът е изцяло зареден, Low Power или още именуван „ жълтият режим “, се изключва автоматизирано.

8) Зареждай посредством USB в компютър с интензивно зарядно

Компютърът би трябвало да работи и също така, да е включен в зареждането. Ако устройството е обвързвано с латентен, стендбай или изключен компютър, ще има никакъв или даже противоположен резултат.

9) Избягвай безжично зареждане

Повечето индуктивни зарядни генерират топлота, а топлината е палач на батерията. Именно заради тази причина, най-хубавият и безвреден метод за зареждане на смарт телефона е да използваш истинското му зарядно.

10) Без живи картинки

Живите картинки са много забавни за wallpaper, само че не са добра концепция за запазване живота на батерията. Наблегнете на общоприет wallpaper, по опция от тъмната гама.

12) Не ровичкай

И последно, само че не на последно място… Може би час-два без твоя обичан Apple, са много време, само че недей да ровичкаш в телефона до момента в който се зарежда. Това също съкратява живота. Представи си, че си почиваш, само че си в офиса с клиенти? Трудна работа, нали!

Желаем ти триумф със препоръките на Spiritell & Apple!

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР