Не може да се отрече, че смартфоните са променили света

...
Не може да се отрече, че смартфоните са променили света
Коментари Харесай

Наистина ли 5G е толкова опасен за хората и за околната среда?

Не може да се отхвърли, че смарт телефоните са трансформирали света и няма да твърдим, че това е най-лошото.

Променящият се пейзаж на мобилния интернет

Възможността за достъп до Интернет в придвижване промени света. Вече можем да използваме телефоните си, с цел да потърсим каквото и да е, когато и да е.

Това е надалеч от дните на неистово търсене на Интернет кафене по улицата, когато ни се наложи да се свържем със света.

Поколение Z, попитайте родителите си какво значи това. Това за вас е приказка за „ лека нощ “, която ще ви извърши с смут.

Смартфоните също отвориха ново измерение на софтуерния прогрес. Всяка година се пуска ново устройство, което дава обещание повече екстри и предлага повече на крайния консуматор.

За да сме в крайник с непрестанно усъвършенствания хардуер, инфраструктурата в света на връзките също трябваше да се усъвършенства.

WAP отстъпи място на 3G и когато 3G остаря и стана недопустим, на фронта се появи 4G.

Без подозрение сте чули, че и 5G към този момент е е тук,   само че доста хора показват сериозна угриженост по отношение на новата 5G технология.

В взаимозависимост от това, кого питате, това е или върхът на човешкото достижение или недопустим риск, който излага здравето на индивида на сериозен риск.

Какво е 5G и за какво има значение?

5G, както подсказва името, е еволюция и идващото потомство след 4G. Това е нова инфраструктура, която дава обещание да направи всичко, което вършиме на вашия смарт телефон, по-голямо, по-бързо и по-добро.

Може би най-големият от 5G обещаните бонуси е скоростта, която ще обезпечи. Все повече и повече хора употребяват смарт телефоните си с цел да гледат видео или слушат музика.

Освен в случай че не сте свързани с акаунт за безжичен интернет, настоящето 4G може да свърши работа и да гледате HD видео с рационална скорост, само че единствено в случай че сте в зона с мощен сигнал.

5G превъзхожда фрапантно 4G във връзка с скоростта. Твърди се, че ще бъде до хиляда пъти по-бързо.

Това значи, че можете да гледате най-новия епос на Отмъстителите возейки се в рейс или да играете комплицирани мобилни игри в 4K.

Тази скорост важи и за латентността. 5G може да изпраща данни от едно устройство до друго в една милисекунда.

4G лишава агонизиращи 50 милисекунди. Кой има време да чака толкоз дълго?

Всички сме заети хора! Като цяло, това ще е от изгода и за бизнеса, където времето е в действителност скъпо.

Освен непрекъснатата скорост, вие също няма да изпитвате никакви разстройства във вашата връзка с 5G.

  В момента по-голямата част от потребителите на смарт телефони са на 3G или 4G.

Това значи, че мрежите се натоварват, което може да сътвори разстройства, закъснение на видеото и основаване на бял звук.

5G ще се поддържа единствено от най-високия клас устройства и ще работи на друга периодичност, по този начин няма да изпита тези проблеми.

И най-после, 5G предлага доста усъвършенствана честотна лента. Това значи, че ще можете да свържете редица разнообразни устройства към 5G рутер, без той да се претрупва или да понижава продуктивността си.

В епохата на смарт телефоните, смарт тв приемниците и всички останали умни устройства, това може да стане извънредно потребно всеки един от нас.

5G, рисково ли е в действителност ?

В последно време се приказва, че тази технология е рискова за индивида и освен. Но, други настояват, че т ова е просто недобре осведомен боязън от новите технологии, като да вземем за пример когато хората на 50-те години бяха загрижени, че малкия екран ще „ направи мозъците им на чорба “ – някои хора още имат вяра в това и не гледат телевизия.

Най-големият проблем при 5G са антените нужни за потребление на технологията.

5G въздушните талази не изминават огромни дистанции като 4G. Това значи, че ще би трябвало да се конфигурират голям брой нови антени, близо една до друга, тъй че да има добър обсег.

Това значи, че ще се излъчва от ден на ден и повече радиация. Никой не харесва концепцията за това.

Сега дали 5G е в действителност рисков, ще кажа, че зависи от това в какво вярвате.

  Над 200 учени от 40 разнообразни страни .

Тези учени сплотиха сили, с цел да напишат отворени писма до Организация на обединените нации и FCC (Федерална комисия по връзки на САЩ), молейки ги да преразгледат внедряването на 5G в целия свят без повече проби.

Един съответен специалист, от Университета на щата Вашингтон, стига до такава степен, че назовава насоките на FCC „ остарели “ и упреква органа, че е фаворизирал информационната промишленост пред публичната сигурност.

Според доктор Пал, 5G е голям проблем за здравето. Той твърди, че възможното влияние може да включва слепота, рак на кожата, неплодородие при мъжете, загуба на слуха и дисфункция на щитовидната жлеза.

  Проучванията са потвърдили, че радиацията на къси дистанции е навредила на .

FCC обаче не са съгласни. Те възнамеряват да разпрострат 5G в Съединени американски щати до 2020г. Всъщност те остават толкоз непреклонни, че възнамеряват да вкарат законодателство, което не разрешава на локалните държавни държавни управления да спрат похода в бъдещето, което 5G дава обещание.

Това ще ни застигне и нас в България, по кое време? Най-вероятно няма да се забави.

Вече има огромен брой хора, които се сплотяват във Facebook група, която е срещу това.

Теория на конспирацията и подпалването на 5G антени

 Теория на конспирацията, която твърди, че 5G мрежата стои зад експлоадирането на ковид, докара до палежи и набези на над 70 кули на мобилните оператори във Англия.

Непотвърдени разкази за 5G и ковид са били споделяни стотици хиляди пъти в обществените медии. Те варират доста от изказванията, че коронавирусът е прикритие за 5G внедряване до такива, които споделят, че нови 5G съоръжения са отговорни за разпространяването на вируса.

Към 18 май 17 клетъчни кули бяха нападнати в Окланд, Уелингтън и Нортланд, причинявайки вреди на стотици хиляди долари. Клетките за мобилните телефони в Нова Зеландия са подпалени и управляващите считат, че офанзивите са свързани с възходящото разпространяване на теорията, свързваща 5G мрежите с пандемията от ковид.

Анализ на The New York Times откри 487 общностти във Фейсбук, 84 акаунта в Instagram, 52 акаунта в Twitter и десетки други изявления и видеоклипове, тласкащи конспирацията. Обществата във Фейсбук прибавиха близо половин милион нови почитатели през последните седмици.

Не ми харесва изложеното до тук

Ние не ви упрекваме – има доста за 5G което да не ви харесва, и до момента в който не бъде обезпечена неговата сигурност, е целесъобразно всеки да застане на страната на предпазливостта.

Няма смисъл да се наслаждавате на усъвършенствана информационна мрежа, в случай че всички сме прекомерно заболели, с цел да поддържаме връзка.

За страдание може да се направи малко, с изключение на да за прекъсване на 5G, до момента в който не бъдат извършени повече проучвания и не се подхващат ограничения.

Разбира се, в случай че не виждате никаква изгода от 5G, можете просто да не го употребявате.

4G не отива на никое място и единствено най-новата и най-хубава технология ще поддържа 5G по този начин или другояче.

Не се тормозете да употребявате настоящия си смарт телефон и се придържайте към това, което познавате и на което имате доверие.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР